Versenyfelkészülés B1-B2

 

2. forduló
   
A 2. forduló feladattípusai Ajánlott gyakorlófeladatok a 2. teszthez

Olvasásértés 2. feladat    (LV 2)

Thema: Rätselhafte Gemälde

online alapkurzus Lektion 2

Thema: WG- Partner gesucht online alapkurzus Lektion 5

Euroexpress Lektion 2 Aufg. 1,2,3 Der Preis geht an...

Olvasásértés 3. feladat    (LV 3)

Florida Thema: Tagesmutter online alapkurzus Lektion 3 Thema:Stress mit Lehrern online alapkurzus Lektion 6  Euroexpress Lektion 3 Aufg. 2,3
Nyelvtan és szókincs 1.feladat      (GL 1)

Computer und Jugend

hanganyag

Tricks im Supermarkt

hanganyag

Euroexpress Lektion 9 Aufg. (1-2), 3a,b,c und 4a,b  Euroexpress Lektion 9 Aufg. 5a,b
Hallásértés  1. feladat     (HV 1)

Partyvorbereitung

hanganyag

Thema:Urlaub in Prag

online alapkurzus Lektion 1

Thema: Schauplätze Hochzeit online alapkurzus Lektion 4  Euroexpress Lektion 4
Hallásértés  3. feladat     (HV 3)

Schwarzfahrer

videó

Thema: Tigermutter online alapkurzus Lektion 3  Thema: Internet in der Schweiz online alapkurzus Lektion 6

Frühstückstreff

hanganyag

 

Útmutató:

A fenti táblázatos összeállítás segít abban, hogy minél jobban megismerd  az Euroexam vizsgafeladatait és felkészülhess a következő fordulót lezáró tesztre.

A bal oldali oszlopban azt látod, milyen feladattípusokból fog állni a következő teszt. Az egyes feladatok sorában pedig olyan anyagokat találsz, amelyekkel begyakorolhatod az adott típust. Ezek közül a legtöbbre csak rá kell kattintanod, és már kezdheted is megoldani, akár képernyőről nézve, akár kinyomtatva a fájlt.

Az online felkészítő tanfolyam  elearning.euroexam.org anyagait is ezen az egyszerű módon tettük hozzáférhetővé, a direkt kapcsolódás használatához azonban előzőleg regisztrálnod kell magad a kurzusra, melynek használata ingyenes.
Mint látni fogod, az egyes fordulókban a tesztek nehézsége fokozatosan emelkedik, így tudsz eljutni kb. két hónap alatt a „Beugró” B1 szintjétől a Próbavizsga B2 szintjéig - ha tartod a tempót. Úgy gondoljuk, ez a felkészülési módszer eredményes, több sikerélménnyel és kevesebb „vizsgadrukkal” jár, mintha kezdettől a megcélzott szint feladataival foglalkoznál.

Az online felkészítő tanfolyamnál minden középfokú (B2) feladathoz tartozik 3-3 rövid „ráhangoló” feladat. Először ezeket oldd meg, mert így lényegesen könnyebbnek fogod érezni a vizsgafeladatot.

Minden gyakorlófeladathoz tartozik megoldókulcs, ezért az anyagot önállóan tanulva (is) tudod használni. Az Euroexpress gyakorlókönyv megadott fejezeteit is átnézheted egyedül, de még hasznosabb, ha a könyvet párban, vagy tanári irányítással forgatod.

Az egyes fordulók nagyjából kéthetes ütemben követik egymást, tehát a gyakorlásra is kb. ennyi időt tudsz beosztani. Természetesen nem kell minden ajánlott feladatot megcsinálnod ahhoz, hogy eredményed alapján bejussál a következő fordulóba is. Főleg azokat a készségeket ill. típusokat gyakorold, ahol nehezebben veszed az akadályt!

A Versenyfelkészülés megkönnyíti a B2 szintű vizsgára készülést, ha eddigi nyelvtanulásod során nagyjából már arra a szintre kerültél, hogy eséllyel indulj neki a középfok meghódításának. Pusztán a vizsgafeladatok gyakorlása nem elég a „csodához”, de ha végigcsinálod a programot, sokat teszel a (decemberi) sikeres középfokú vizsgádért!