Versenyfelkészülés B1-B2

 

3. forduló
   
A 3. forduló feladattípusai Ajánlott gyakorlófeladatok a 3. teszthez

Olvasásértés 1. feladat    (LV 1)

Klimakiller Internet Straßenkinder Thema: Prüfungsstress online alapkurzus Lektion 1
 
Thema: Bookcrossing online alapkurzus Lektion 4

Olvasásértés 3. feladat    (LV 3)

Die Windsors Kauft, Kinder! - Euroexpress Lektion 3 Prüfungsaufg. Bis die Knochen brechen Im Netz der Zauberer
Nyelvtan és szókincs 1.feladat      (GL 1)
Euroexpress Lektion 9 Aufg. 1, 4, 5

Thema: Gauß-Anekdote
online alapkurzus Lektion 1

Thema: Katze in der Waschmaschine online alapkurzus Lektion

Hackenporsche

 

hanganyag

Nyelvtan és szókincs 2.feladat      (GL 2) Schulsystem in Ungarn Euroexpress Lektion 10 Thema: Monolog beim Einparken online alapkurzus Lektion 2 Thema: Humboldt
online alapkurzus Lektion 5
Hallásértés  2. feladat     (HV 2)

Infos im Supermarkt

hanganyag

Thema: Schwarzfahrerin online alapkurzus Lektion 2 Thema: Total fußballverrückt online alapkurzus Lektion 5 Euroexpress Lektion 5 Aufg. 1-4

 

Útmutató:

A fenti táblázatos összeállítás segít abban, hogy minél jobban megismerd  az Euroexam vizsgafeladatait és felkészülhess a következő fordulót lezáró tesztre.

A bal oldali oszlopban azt látod, milyen feladattípusokból fog állni a következő teszt. Az egyes feladatok sorában pedig olyan anyagokat találsz, amelyekkel begyakorolhatod az adott típust. Ezek közül a legtöbbre csak rá kell kattintanod, és már kezdheted is megoldani, akár képernyőről nézve, akár kinyomtatva a fájlt.

Az online felkészítő tanfolyam  elearning.euroexam.org anyagait is ezen az egyszerű módon tettük hozzáférhetővé, a direkt kapcsolódás használatához azonban előzőleg regisztrálnod kell magad a kurzusra, melynek használata ingyenes.
Mint látni fogod, az egyes fordulókban a tesztek nehézsége fokozatosan emelkedik, így tudsz eljutni kb. két hónap alatt a „Beugró” B1 szintjétől a Próbavizsga B2 szintjéig - ha tartod a tempót. Úgy gondoljuk, ez a felkészülési módszer eredményes, több sikerélménnyel és kevesebb „vizsgadrukkal” jár, mintha kezdettől a megcélzott szint feladataival foglalkoznál.

Az online felkészítő tanfolyamnál ez úgy néz ki, hogy minden középfokú (B2) feladathoz tartozik 3-3 rövid „ráhangoló” feladat. Ide irányítunk, hogy ezeken át juss el a vizsgafeladatig, amelyet így lényegesen könnyebbnek fogsz érezni.

Minden gyakorlófeladathoz tartozik megoldókulcs, ezért az anyagot önállóan tanulva (is) tudod használni. Az Euroexpress gyakorlókönyv megadott fejezeteit is átnézheted egyedül, de még hasznosabb, ha a könyvet párban, vagy tanári irányítással forgatod.

Az egyes fordulók nagyjából kéthetes ütemben követik egymást, tehát a gyakorlásra is kb. ennyi időt tudsz beosztani. Természetesen nem kell minden ajánlott feladatot megcsinálnod ahhoz, hogy eredményed alapján bejussál a következő fordulóba is. Főleg azokat a készségeket ill. típusokat gyakorold, ahol nehezebben veszed az akadályt!

A Versenyfelkészülés megkönnyíti a B2 szintű vizsgára készülést, ha eddigi nyelvtanulásod során nagyjából már arra a szintre kerültél, hogy eséllyel indulj neki a középfok meghódításának. Pusztán a vizsgafeladatok gyakorlása nem elég a „csodához”, de ha végigcsinálod a programot, sokat teszel a (decemberi) sikeres középfokú vizsgádért!