Diplomamentő II. Program - Előzetes szintfelmérő teszt

Rövid, 35 perces B1-es szintű tesztünk a hivatalos a szintfelmérőhöz hasonló feladatokat tartalmaz, és hozzávetőleges pontossággal megmutatja, hogy nyelvtudásod hol tart. Érdemes kitölteni a tesztet a Diplomamentő Programra való jelentkezéseddel egyidőben. 

A tesztet és a megoldókulcsot pdf-ben, a hanganyagot MP3 formátumban találod. (A pdf megnyitásához szükséges programot, az Acrobat Reader-t, valamint a hanganyag lejátszásához az Acrobat Flash Playert ingyenesen letöltheted a www.acrobat.com oldalról.)

TIPP: A letöltött feladatlapot nyomtasd ki, így könnyebb lesz dolgozni a feladatokon, és a válaszlapot is használhatod.

  1. Kattints a táblázatban a feladatlap melletti pdf ikonra és megnyílik a fájl.
  2. Mindhárom feladatban szabadon firkálhatsz a feladatlapon, de a végső megoldásodhoz javasoljuk, hogy a megadott válaszlapot használd.
  3. A harmadik feladatban az utasítás elolvasása után kattints az mp3 ikonra, majd egy új ablakban elindul a hanganyag lejátszása, amennyiben van Flash Player a gépeden. (Ha a hanganyag lejátszása nem indulna el, akkor jobb klikk az ikonra és "Hivatkozás mentése más néven". Az így letöltött hanganyagot bármely lejátszó megnyitja. - A hanganyag az instrukciókat is tartalmazza, aszerint járj el a megoldás során.)
  4. Csak akkor nyisd meg a megoldókulcsot, ha mindhárom feladattal végeztél.

 ANGOL
    Diplomamentő II. Program - Előzetes szintfelmérő teszt :

Feladatlap

Hanganyag

Megoldókulcs

  NÉMET
     Diplomamentő II. Program - Előzetes szintfelmérő teszt:

Feladatlap

Hanganyag

Megoldókulcs

Eredmény kiszámítása és értelmezése

A feladatok megoldása után a megoldókulcs segítségével számold ki az százalékos eredményedet (a helyes válaszok száma / 27 szorozva 100-al)!

  • Ha eredményed meghaladja a 60%-ot, akkor valószínű, hogy tudásod elegendő majdani választott tanfolyamot megelőző, hivatalos B1-es szintfelmérőhöz is. Bár, ne feledd, ott majd szóbeli is vár rád. De biztos nem fog ártani, ha készségeidet, nyelvtudásodat folyamatosan tovább fejleszted rendszeres gyakorlással (pl. cikkek olvasása, videók hallgatása nagy hírportálokon).

  • 50-60% közötti eredmény esetén jók az esélyeid a B1-es szintfelmérőn is, de biztosan nem árt, ha a gyakorlást, olvasást, hallgatást napi rendszerességgel folytatod, és tudatosan bővíted a szókincsedet a szövegekben található új szavak, kifejezések rögzítésével és gyakorlásával. Akár ezen a plusz gyakorláson is múlhat, hogy bekerülsz-e a programba.

  • 40-50% közötti összesített eredmény azt sejteti, hogy a jelentkezésig hátralévő 2 hónapban nagyon intenzív gyakorlásra lenne szükséged - ha lehet - tanári segítséggel a sikeres hivatalos szintfelmérés érdekében.

  • 40% alatti eredmény azt mutatja, hogy a nyelvi alapjaid még hiányosak. Ezért azt javasoljuk, hogy mindenképpen egy nyelvtanár tanácsait és segítségét vedd igénybe, mielőtt jelentkeznél a programra.


Feliratkozás a Diplomamentő News hírlevélre

Feliratkozom a Euroexam Vizsgaközpont Diplomamentő News hírlevelére, amely exkluzív tartalmakat, hasznos és naprakész információkat oszt meg velem a Diplomamentő Programban való részvétellel és a nyelvvizsgára való felkészüléssel kapcsolatban.

Név:*

E-mail cím:*

Adatkezelés:*

  Hozzájárulok adataim kezeléséhez
A hírlevélre történő feliratkozással hozzájárulsz ahhoz, hogy az Euroexam Vizsgaközpont kezelje itt megadott személyes adataidat annak érdekében, hogy személyre szabott információt küldjön és felkészülési támogatást nyújtson számodra az Adatkezelési Szabályzatnak megfelelően. Adataid biztonsága fontos számunkra, körültekintően gondoskodunk azok védelméről.