Írd meg, küldd be, és szárnyalj a writing vizsgarészen!

Korábban is mindig népszerűek voltak beküldhető writing feladataink. Ezek egyrészt az ingyenes Expressz online tanfolyamok állandó részét képezik, vagy a FB oldalunkon kerülnek meghirdetésre. A lényeg, hogy emailben beküldheted a szövegedet az adott feladat elvárásai alapján, mi pedig egy héten belül kiértékeljük a legfrissebb szempontrendszer szerint, és részletes visszajelzésekkel, valamint további felkészülési tippekkel küldjük vissza neked.

Beküldhető ügyintéző levél

A megírás előtt mindenképpen olvasd el alaposan a honlapon az íráskészség fejlesztő tanulási és vizsgatippek közt található, kifejezetten az ügyintéző levelek írásáról szóló felkészítő javaslatainkat, szerkesztésről, nyelvezetről, és sok minden másról. Biztos, hogy utána tudatosabban fogsz hozzáállni a hivatalos levelek megírásához.

A beküldendő feladathoz a jobb oldali képre kattintva találod a vizsgával megegyező formátumban a feladatlapot egy „letter of suggestion”-ről, vagyis javaslattevő levélről. Itt többet nem árulunk el, hiszen a feladat pontos megértése is része az eredményes szövegalkotásnak. Legegyszerűbb, ha kinyomtatod a feladatlapot, és adsz magadnak egy nyugis bő félórát a writing task végrehajtásához. Természetesen, a beküldhetőség érdekében ezúttal gépbe fogsz írni és nem kézzel (javasoljuk, hogy kapcsold ki a Word helyesírás ellenőrzés funkcióját).

Ahogy a feladatlap jelzi, max. 30 perced van B2 szinten egy kb. 120 szavas, C1 szinten egy kb. 200 szavas ügyintéző levél megírására, csak úgy, mint az éles vizsgahelyzetben. Légy szigorú magaddal, tartsd be az idő korlátot, mert csak így lesz reális a feladat. Gondold végig, mi is az elvárás, ezt milyen szerkezetben és nyelvezettel tudnád a leghatékonyabban elővezetni. Emlékezz, mit is olvastál a tanulási és vizsgatippekben az ügyintéző levélről!

Beküldés

Ha kész vagy, küldd el emailben a leveledet az info@euroexam.org címre Word dokumentumként csatolva azt az emailhez július 10-én szerdán éjfélig (tárgysor: "letter of suggestion" + Szint: B2 vagy C1)! A szöveget legkésőbb júl. 16. kedden visszakapod ugyancsak emailben munkatársaink pontozásával, visszajelzéseivel és további felkészülési tippekkel.

Ne feledd: írni jó!