Blogolj a nyelvvizsgádért! | Euroexam

Blogolj a nyelvvizsgádért!

írta: Barbibu /
2016-10-18 10:41
Már a cro-magnoni ember is arra panaszkodott, hogy az angolban a szavakat máshogy írjuk és máshogy mondjuk.

Bullying, ami több serdülő halálát okozza, mint a közúti balesetek

30 éve minden gyerek egyedül ment iskolába, ma már ez veszélyesnek számít, félünk a balesetektől, emberrablóktól, stb. Pedig ezeknél fenyegetőbb veszély is létezik.

A szegény THE esete a politikával

Képzeljétek el azt, hogy valaki úgy nyilatkozik rólatok, hogy "A" nyelvvizsgázók. "A" nyelvvizsgázók szeretik a vanília fagyit, "A" nyelvvizsgázók utálnak sportolni. Ez azért abszurd és sértő, nem? Mégiscsak vannak köztetek laktózérzékenyek és sportolók. Ti nem háborodnátok fel, ha valaki úgy nyilatkozna rólatok, mintha egy homogén massza lennétek?

Rabok legyünk vagy szabad(úszó)k?

Melyik jobb munkahely? Egy iroda, vagy a babzsák a padlódon?

Tényleg egyre hülyébbek vagyunk? Vagy csak POST-TRUTH?

Az év angol szava, a "post-truth" nem új, de a világ úgy fordult 2016-ban, hogy a sok kampányban hallottunk, olvastunk a tények nagyfokú mellőzésével megfogalmazott, igazi post-truth ígéreteket, fogadalmakat.

Kétnyelvű kedvencünk: a LázárVarga :)

Ma már nem szokatlan, hogy egy nyelvvizsgán szinte korlátozás nélkül használhatsz egy vagy több nyomtatott szótárt, Ez igazán szuper lehetőség, amire persze érdemes felkészülni, begyakorolva a gyors és pontos keresés technikáit - és az ABC-t is ;) Ehhez ajánljuk nektek kedvenc kétnyelvű angol szótárainkat, a "Lázárvargákat".

Mansplaining - a pasik jobban tudják (?)

Egyenjogúság a vitában, vagy feminista túlzás?