10 tipp egy nagymenő nyelvzsenitől

Nyelvizseni férfi nyelvek

Mitől függ, hogy a nyelvtanulásunk eredményes lesz-e vagy nem? Mitől pörög föl valaki, és mi az oka egy hosszabb leblokkolásnak? Mindenkinek egyformán hatékony receptek nincsenek, de a sikeres nyelvtanulók tapasztalatára érdemes építeni, különösen, ha angolul is logikusan érvelve, közérthetően osztják meg velünk javaslataikat, tippjeiket.

Matthew Youlden a szupereredményes nyelvtanulók egyike, poliglott, aki 9 nyelven cseveg folyékonyan. Olvasd el 10 tippjét, és látni fogod, nem üres klisék, és nem gondolja, hogy komoly erőfeszítések nélkül sikeres lehetsz a nyelvtanulásban. Tanácsai közt olyat is találsz, ami kifejezetten hasznos egy nyelvvizsgára készülő számára is. Például, fontos, hogy találd meg a motivációdat (Know why you're doing it), találj egy hasonlóan motivált és téged is segítő társat (Find a partner), vagy vállalj be olyan élethelyzeteket, amikor merészen, idegenekkel is mered használni a célnyelvet (Leave your comfort zone).

A tippek végigolvasása után eldöntheted, kirpóbáltad-e már valamelyiket, és működtek-e neked. Vagy felmerühet benned, hogy van-e olyan köztük, amelyet bevállalnál, hátha javul a gyakorlásod, tanulásod hatékonysága. Bárhogy is döntesz, olvasásértésed és szókincsed egész biztosan fejldőni fog, még akkor is, ha a videót nézed végig. Ott a 9 nyelven elhangzottak angol fordítását olvashatod el. Dologra!

A Babbel oldalain több nyelvet is tanulgathatsz. Bár a módszerük egy kicsit sematikus, kétségtelen, hogy a példáikat, rövid szövegeiket a mai beszélt nyelvre építik, legyen az spanyol, portugál vagy lengyel.

írta: Euroexam / 2019-08-13