5 ok, amiért érdemes részt venned a go2uni brit egyetemi próbainterjúin

brit egyetemi interjú
GO2UNI logo

Az Euroexam International go2uni programja minden évben megszervezi brit egyetemi próbainterjúit. Öt indokot mondunk arra, miért nem érdemes kihagyni.

Ha magyar diákként brit egyetemre készülsz, komoly nehézségnek tűnik a felvételi interjú, hiszen egészen más elvárásokkal kell szembe nézned, mint egy itthoni felvételinél. Az angolszász országokban, így Nagy-Britanniában ugyanis egy felvételi interjún sokkal inkább kíváncsiak arra, mennyire tudsz együtt gondolkodni, és mennyire vagy nyitott a tanulásra, fejlődésre, mintsem arra, hogy mennyi adatot tárolsz a fejedben. Szerencsére a go2uni önállóan is igénybe vehető próbainterjúi segítségedre vannak.

1. Felkészült és rutinos szakemberek

Minden diákunkat két szakember segíti: egyikük a választott szakhoz kapcsolódó kérdésekre készít fel, a másik mentor pedig a brit egyetemi interjúkon bevett kérdezési stílusra, az olyan gyakran előkerülő, nem szakspecifikus típuskérdésekre, mint hogy miért pont ezt a képzést választottad.

„Mi, felnőttek is, hát még egy fiatal diák félünk egy kicsit az új, ismeretlen helyzetektől. Ezek a próbafelvéteik ebben nyújtottak hatalmas segítséget, hogy a fiam tudta, mire számíthat majd, ha odakerül. Az izgulást az éles helyzetben nem lehetett elkerülni, de erősen csökkenthettük ezáltal.”

2. Hatékony stresszkezelés váratlan helyzetekben is

Még egy felkészült és magabiztos vizsgázó is kerülhet váratlan helyzetbe. Mit tegyél például, ha a vizsgáztató dialektusa miatt nem érted a kérdést? Hogyan korrigáld magad, ha rossz irányba indultál el? – Számos olyan helyzet adódhat, ahol a tudás kevés, vizsgarutinra van szükség. Ha ezt sikerül megszerezned, az éles interjú már igazi szellemi kihívás lesz számodra, amit akár még élvezhetsz is.

3. Feedback és konzultáció

Munkatársaink a próbainterjút követően nemcsak azzal kapcsolatban jeleznek vissza, amit mondtál, hanem hasznos tanácsokkal látnak el a nonverbális kommunikációval, a testbeszéddel kapcsolatosan is. Ráadásul mivel a program két próbainterjút tartalmaz, a visszajelzés javaslatait beépítheted, és a fejlődés nyomon követhetővé válik.

„A mock interview-k rengeteget segítettek, hogy kényelmesebben érezzem magam ebben az új helyzetben, és jól sikerüljön az éles beszélgetés. Legfőképpen hasznos tanácsokat és tapasztalatot kaptam a programtól.”

4. Kapcsolatépítés

Amellett, hogy munkatársaink személyre szabott és gyakorlati segítséget nyújtanak neked, olyan fiatalokkal is találkozhatsz, akik hozzád hasonló helyzetben vannak. A tapasztalatcsere és a társas támogatás csak még hatékonyabbá teszi a felkészülést, és nem ritka, hogy diákjaink a program végeztével is tartják a kapcsolatot.

Egy brit egyetemi felvételi komoly feladat, de gyakorolható. Gyere a go2unihoz, és mi segítünk valóra váltani az álmaidat!

írta: Euroexam / 2018-11-15