Vissza a Blog főoldalra

5+1 tipp arra, hogyan készülj fel a nyelvvizsgádra sikeresen és kényelmesen – még a nyáron!

„Nyáron nyaralok, télen telelek” – bizonyára te is ismered a Micimackó jelmondatát. De ha esetleg úgy döntesz, nyáron inkább mégis leteszel egy nyelvvizsgát, amivel így a következő tanévben már nem kell foglalkoznod, egészen biztos, hogy télen nyugodtabban telelhetsz. Ha felvételizni készülsz 2020-ban, úgyis szükséged lesz nyelvvizsgára: miért is ne tudnád le minél előbb? De mikor is van nyáron nyelvvizsga és hogyan érdemes rá felkészülni?

Elsőre talán ördögtől való gondolatnak tűnik, de ha jobban meggondolod, nagyon is okos választás a nyári nyelvvizsga. Tegyük fel, jövőre érettségizel, felvételizel, vagy bármi más okból nyelvvizsgára van szükséged. Azt se felejtsd el, hogy 2020-tól a felsőoktatásba való bejutás alapfeltétele lesz a B2-es szintű nyelvvizsga, úgyhogy tedd fel magadnak a kérdést: mikor van a legtöbb szabad időd felkészülni a nyelvvizsgára? Évközben, amikor tanulsz/dolgozol? Nem. Nyáron! És minden eszköz a rendelkezésedre is áll a sikeres nyelvvizsgához.

Nyáron is van nyelvvizsga!

Nyáron (és kora ősszel) többször is tehetsz Euroexam nyelvvizsgát, hiszen több nyelvvizsga-időpont is a rendelkezésedre áll német és angol nyelvből egyaránt, ha úgy döntesz, inkább most letudod magad mögött a nyelvvizsgát, és nem hagyod azt a jövő tanévre. Felkészülni rá mindenhol lehet: strandon, külföldön, országjárás közben vagy akár otthon, egyéni ízléstől és lehetőségektől függően. De hogyan? Lássuk a jól kidolgozott tippeket.

1. Ingyenes online felkészítő tréning

Ha csupán néhány heted van arra, hogy felkészülj alaposabban a nyelvvizsgára, válaszd az ingyenes online felkészítő tréningünket! Ennek elvégzése is jelentősen gyarapíthatja esélyeidet egy sikeres nyelvvizsgára. Ráadásul az időddel is igen takarékosan bánik: a kurzus során heti 3 – 5 feladatsort oldhatsz meg, egy héten akár kétszer is, ami nagyjából 2–3 órát igényel.

2. Edzésterv

A nyári szünidő páratlan lehetőség arra, hogy kényelmesen elvégezd a 6 hetes edzéstervet a nyelvvizsga előtt. És ez sem igényli tőled, hogy egész nap a könyvet (számítógépet) bújd! A mégoly intenzív edzésterv sem igényel többet napi átlag 10–30 perc gyakorlásnál. A lényeg, hogy minél több feladatot végezz el az edzéstervben felkínáltak közül. Ne feledd: gyakorlat teszi a mestert és a sikeres nyelvvizsgázót egyaránt!

3. Heti gyakorlófeladatok

Nyáron is használhatod a heti és módszeresen egymásra épülő gyakorlófeladatainkat. Itt eredeti Euroexam feladatokat láthatsz (és ezek megoldását is): az oldalhoz kapcsolódó fórumon pedig más nyelvvizsgákra felkészülő diákok kérdéseivel és válaszaival is megismerkedhetsz. Ne feledd, a módszeres gyakorlás előfeltétele a sikernek!

4. Letölthető vizsgafeladatok

Ha úgy érzed, kellőképpen felkészültél a nyári nyelvvizsgára, még mindig van lehetőséged, hogy a nyelvvizsga előtt megnézd, hogy állsz: töltsd le vizsgafeladatokat, majd ezeket igyekezd egy ültő helyedben, egyszerre elvégezni – a megoldásaidat pedig később magad is kiértékelheted. A letölthető vizsgafeladatok azért is hasznosak, mert ezzel nagyjából belőheted, mennyi idő alatt vagy képes egy teljes vizsgafeladatsor megoldására.

5. Nyelvvizsga-szimulátor

Ha pedig úgy ítéled meg, hogy a leghitelesebb próbára is kész vagy egy éles nyelvvizsga előtt, nyelvvizsga-szimulátorunk csak rád vár!

A nyelvvizsga-szimulátor tulajdonképpen egy online próbavizsga, amely  során minden úgy zajlik, ahogy a valódi nyelvvizsgán! Ráadásul minden vizsgarészről visszajelzést is kapsz. A szimulátor szóbeli részén pedig valódi nyelvvizsgáztatóval találod magad szembe, aki szintén segít neked azzal, hogy kiértékeli teljesítményedet: az biztos, hogy az Euroexam nyelvvizsga-szimulátoránál nincs nagyobb segítség, ha szeretnéd felmérni a tudásod és egyben megtapasztalni, milyen egy éles vizsga.

+1. Vizsgakönyvek

Általános, hogy a nyelvvizsgára készülők az online feladatok mellett nyomtatott anyagokat is igényelnek – azokból is minél többet. Ha úgy döntesz, a nyári nyelvvizsgára a fentiek mellett még további nyomtatott feladatokra is szükséged van, megrendelheted a kimondottan e célra készült felkészítő könyveinket B1-től C1-es szintig!

0
Hozzászólás