A szóbeli bántalmazásért őrizetbe vett papagáj esete

papagáj vicces történet

Sokan a nyelvérzékük hiányára hivatkozva bliccelik el a nyelvtanulásba fektetendő erőfeszítést. Igen, van, akinek könnyebben megy, de azért túlzásokba ne essünk, hiszen akár a papagájok is meg tudnak tanulni emberül, pedig milyen kicsi lehet a fejükben az agyacska!

Nem egyszer találunk a hírekben beszélő papagájokról szóló beszámolókat. Ilyen volt az eredetileg brit angol akcentussal beszélő Nigel, aki elveszett, majd négy év után úgy került haza, hogy már spanyolul beszélt, vagy az indiai kisfickó, akit “nyelvtudása” miatt letartóztatott a rendőrség. A The Telegraph cikkéből megtudhatod, hogy egy idős hölgy miért jelentette fel mostohafia mocskos szájú  papagáját. A cikk nem csak vicces, de számtalan kifejezést lehet megtanulni belőle a káromkodás és a rendfenntartás témaköreiből, ráadásul szerepel benne  a thrice szó!!!  (A three times némileg komikusan archaikus változata.)

Olvasd el a cikket, amit erre a linkre kattintva érsz el, aztán uccu neki, szókincsépítés! 

FIGYELEM! Amit a papagájok nyelvtudásáról írtunk, az csak vicc! Pityuka papagáj valójában nem kompetens nyelvhasználó, senki ne próbálja a papagáját nyelvvizsgára küldeni! 

A cikkben említett elveszett, majd megkerült Nigel papagájról itt olvashatsz bővebben.

Tanulási és vizsgatippekért látogass el erre az oldalra!

írta: Barbi / 2019-05-26