Vissza a Blog főoldalra

Adele visszatért és csak annyit mondott: "Hello"

Az Adele-rajongók számára (akikből az Euroexam irodájában is ülnek páran!) nagy nap volt a múlt hét csütörtök, amikor kijött az évek óta várt új album első száma. Mi is a több tízmillió hallgató közt voltunk, akik a legelső nap letöltötték a dalt. Az angolul tanulóknak külön jó hír, hogy a dal szövege nyelvileg nem igazán nehéz, a szókincs is könnyed, ezért nyelvtanulók és leendő vizsgázók játszva elboldogulnak vele. Ha még nem hallottátok, itt az alkalom az elmerülésre, ha pedig már többször, akkor is. 

A merészebbek pedig megpróbálkozhatnak egy játékos gap-fill feladattal, amit a dalszövegre építettünk* Ha mégis nehézségekbe ütköznél a játék során, használd a "Hint" gombot, és a kapott segítséggel már biztosan megtalálod a megfelelő megoldást. 
 

Íme a játék, benne a videóval: Adele-Hello

* Jelenlegi ismereteink szerint a dalnak még nincs „hivatalos” szövege, viszont több (minimálisan különböző) változat is kering az interneten – ez a mi verziónk.

>>> Hogy mennyire fontos esemény az új Adele dal a pop kultúra számára, kiderül abból is, hogy pl. a Guardian milyen komoly kritikát szentel neki, amit itt olvashatsz.

0
Hozzászólás