Vissza a Blog főoldalra

Alternatívák továbbtanulásra – nyelvtanulással!

Nem kerültél be a kiszemelt felsőoktatási intézménybe? Vagy még nem tudod, mi leszel, ha "nagy leszel"? Ne ess kétségbe, számos alternatíva áll rendelkezésedre, amivel nemcsak tapasztalatot szerezhetsz és elsajátíthatsz egy szakmát, de a nyelvtudásodat is tökélyre fejlesztheted! Így már semmi akadálya nem lesz, hogy felvegyenek álmaid egyetemére vagy munkahelyére!  

A munkaerőpiacon ma már azé az elsőbbség, aki aktív nyelvtudással is rendelkezik!

Ha piacképes gyakorlati tudásra vágysz, akkor neked találták ki az OKJ-s képzéseket, ahol a szakmák tárháza nyílik meg előtted. Érdemes böngészni például a Külkereskedelmi Szakgimnázium képzései között. Az intézmény ugyanis nagy hangsúlyt helyez a valós, munkahelyi körülmények közötti tapasztalatszerzésre - ráadásul mindezt díjmentesen. A hab a tortán, hogy az OKJ-s szakképzés mellé ingyenes nyelvtanfolyam is jár!  

A szakgimnázium képzéseire azok is jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek diplomával, de szeretnék továbbképezni magukat egy adott területen belül. Ha még nem tudod, pontosan melyik szakirány érdekel, böngéssz az intézmény weboldalán. Itt az összes tudnivalót megtalálod, sőt, jelentkezhetsz arra a képzésre is, amelyik a legjobban érdekel.  

Ha a jövőben az üzleti életben szeretnél elhelyezkedni, kitűnő programokat találhatsz országszerte. Itt van példának okáért a Future Talents Tehetséggondozó programja, ahol legutóbb a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium és a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium tanulói 100%-ban letették a képzés végeztével az EuroPro nyelvvizsgájukat.  

Ennek a programnak a célja, hogy kicsit előkészítse a tanulók majdani elhelyezkedését a szektorban, felkészítse őket a munkaerőpiac várható kihívásaira és felkarolja azokat a fiatalokat, akik némi tapasztalatot szeretnének szerezni a globális gazdaság világáról, s működéséről. A képzés egyébként szeptembertől kibővített létszámmal újraindul.  

Bárhol is élsz az országban, ne csüggedj, nézz körül a képzések között, és válassz olyat, amivel kamatoztathatod a tudásod!  

Ne feledd, a tudás hatalom! Ráadásul a tied.. wink

0
Hozzászólás