Bloggereink

Rádai tanár úr

Rádai tanár úr „született angoltanár”, de a „született bohóc” megnevezést is vállalja. A két szakmát, vagyis a nyelvtanítást és bohóckodást majd 40 éve gyakorolja, gyakran egyszerre. Ős eurós, aki már 2001-ben is tett-vett a vizsga körül, 2007 óta pedig a full-time kemény mag tagja. Egész tanévben non-stop felkészítő foglalkozásokkal segíti országszerte a leendő vizsgázók felkészülését és a tanárok felkészítő munkáját. B2-es felkészítő tankönyvünk, a Eurocity 2.0 is jócskán magán viseli a tanár úr kreativitásának nyomait. Ha éppen nem "Írni jó" vagy "Dumáljuk meg" foglalkozást tart valahol Kisvárda és Mosonmagyaróvár között, nem vizsgáztat és nem is blogol, akkor szinte biztosan bringázik valahol. 

Eszter

Eszter jó ideje Rádai tanár úr jobb keze. Ha valamilyen szövegben a FB-on, a weboldalon, a hírlevélben a nos szót vélitek felfedezni, nos azt ő írta. Emellett ő az, aki különböző rendezvényeken ott kommandózik köztetek a fényképezőgépével és megörökít benneteket.
Hogy hol lehet vele ezen kívül összefutni? A bicikliutakon Péter bával versenyt tekerve, más rendezvényeken a kamera mögött, a saját kis FB-os fotós „blogján” Eszterlanden, a reptéren, a vonatállomáson, két munka-projekt között egy hátizsákkal, valahol mindig úton. Végzettsége szerint ő is tanár néni lenne, a benne rejlő Eszter néni azonban egyelőre csak a gyermekotthonos önkéntes munkán keresztül tud kibontakozni. Szóval egyelőre ne köszönjetek neki csókolommal, arra harap! :D

Barbibu

A Barbibu név Bujtás Barbarát rejti, egy újabb bohócot. Barbi 15 éve angoltanár a Balaton partján, és büszkén vallja, hogy nem nagyon létezik olyan típusú nyelvtanuló, akit még nem tanított. A legifjabb tanítványa - saját bevallása alapján - egyhetes volt, a legidősebb 72 éves. A széles spektrumnak köszönhetően Barbi tudja, hogyan tanulnak meg az emberek angolul, ahogy azt is, hogy hogyan nem. Mellesleg tájékozottsága páratlan, hiszen minden reggel elolvassa az egész Google-t, aztán megnézi az összes friss, előző éjszaka feltöltött YouTube videót... A blogger csapat tagjainak hobbija alapján talán meglepő, de Barbinak is a bicaj a legfőbb közlekedési eszköze ;)

Jozefa

Ha lenne olyan hivatás, hogy „a jó ügyért lelkesedő mérnök vagy menedzser”, akkor Juhász Jozefa biztosan ezt űzné. Addig is, amíg feltalálják, mellékállásként gyakorolja eme tevékenységet, sok féle különböző munkakörben. A hibrid mentalitás abból adódik, hogy végzettsége szerint német szakos bölcsész (majdnem-tanár), másik végzettsége szerint mozgóképgyártó – videóműsor készítő (főleg vágó), de volt már fordító, újságíró és fotós is. Amikor pedig nem a munkájában lelkesedik, akkor a természetjárásért, a tollaslabdáért, vagy a táncért.