Bloggereink

Péter bá

Péter bá, alias Rádai Péter „született angoltanár”, de a „született bohóc” megnevezést is simán bevállalja. A két szakmát, mármint a nyelvtanítást és a bohóckodást majd 35 éve gyakorolja, többnyire egyszerre. Ős eurósnak számít, aki már 2001-ben is tett-vett a vizsga körül, 2007 óta pedig a full-time kemény mag tagja. Non-stop tart workshopokat országszerte, tanároknak és diákoknak egyaránt, új B2-es felkészítő tankönyvünk, az Eurocity 2.0 is jócskán magán viseli Peti bá kreativitásának nyomait. Ha éppen nem könyvet ír, nem "Írni jó" vagy "Dumáljuk meg" workshopot tart valahol Kisvárda és Mosonmagyaróvár között, nem vizsgáztat és nem is blogol, akkor szinte biztosan bringázik valahol. 

Eszter

Nos, Eszter Rádai tanár úr jobb keze. Ha valamilyen szövegben a FB-on, a weboldalon, a hírlevélben a nos szót vélitek felfedezni, nos azt ő írta. Emellett ő az, aki különböző rendezvényeken ott kommandózik köztetek a fényképezőgépével és megörökít benneteket.
Hogy hol lehet vele ezen kívül összefutni? A bicikliutakon Péter bával versenyt tekerve, más rendezvényeken a kamera mögött, a saját kis FB-os fotós „blogján” Eszterlanden, a reptéren, a vonatállomáson, két munka-projekt között egy hátizsákkal, valahol mindig úton. Végzettsége szerint ő is tanár néni lenne, a benne rejlő Eszter néni azonban egyelőre csak a gyermekotthonos önkéntes munkán keresztül tud kibontakozni. Szóval egyelőre ne köszönjetek neki csókolommal, arra harap! :D

Barbibu

A Barbibu név Bujtás Barbarát rejti, egy újabb bohócot. Barbi 15 éve angoltanár a Balaton partján, és büszkén vallja, hogy nem nagyon létezik olyan típusú nyelvtanuló, akit még nem tanított. A legifjabb tanítványa - saját bevallása alapján - egyhetes volt, a legidősebb 72 éves. A széles spektrumnak köszönhetően Barbi tudja, hogyan tanulnak meg az emberek angolul, ahogy azt is, hogy hogyan nem. Mellesleg tájékozottsága páratlan, hiszen minden reggel elolvassa az egész Google-t, aztán megnézi az összes friss, előző éjszaka feltöltött YouTube videót... A blogger csapat tagjainak hobbija alapján talán meglepő, de Barbinak is a bicaj a legfőbb közlekedési eszköze ;)

Jozefa

Ha lenne olyan hivatás, hogy „a jó ügyért lelkesedő mérnök vagy menedzser”, akkor Juhász Jozefa biztosan ezt űzné. Addig is, amíg feltalálják, mellékállásként gyakorolja eme tevékenységet, sok féle különböző munkakörben. A hibrid mentalitás abból adódik, hogy végzettsége szerint német szakos bölcsész (majdnem-tanár), másik végzettsége szerint mozgóképgyártó – videóműsor készítő (főleg vágó), de volt már fordító, újságíró és fotós is. Amikor pedig nem a munkájában lelkesedik, akkor a természetjárásért, a tollaslabdáért, vagy a táncért.