Vissza a Blog főoldalra

Brit egyetemi próbatesztek – hogy nyugodtabban láss neki élesben

Az Euroexam International go2uni programjának ősszel induló, önállóan is igénybe vehető felkészítő moduljai az írásbeli vizsgák során is segítséget nyújtanak. A stresszt, amivel a felvételi tesztek megírása jár, nem lehet teljesen kiküszöbölni, de a próbatesztek megírásával jelentősen csökkenthető.

Ha brit egyetemre készülsz, akkor bizonyára tudod, hogy az ott elvárt egyetemi felvételi tesztek egészen más típusú tudást kérnek számon, mint ami a hazai középiskolák nagy részében jellemző.

Lexikális tudás vs. analitikus gondolkodás

Idehaza még mindig az adatok, tények ismeretén van a fő hangsúly. Az angolszász felsőoktatás viszont a tényekben való jártasság mellett az analitikus és kritikus gondolkodás magas szintjét várja el, aminek csiszolására egy átlagos magyar középiskolában kevésbé van mód. Ráadásul a társadalomtudományi szakokon elvárt érvelő esszé kritériumai is sokban különböznek az itthoni gyakorlattól.

„A cél ismert volt, az útvonal számunkra kevésbé. Ahol pedig mi nem vagyunk annyira járatosak, ott keressünk valakit, aki ebben jó, aki ehhez ért. Ennek kapcsán találtam meg az Euroexam International go2uni programját. Ehhez csatlakozni, ebben a programban részt venni, a legjobb döntésünk volt.”

A jó hír, hogy ezek a feladattípusok gyakorolhatók. A go2uni felkészítő moduljának keretében egy-egy korábbi teszt megírását követően személyes konzultáció keretében rutinos és az adott szakterületen jártas mentor segítségével értékelheted ki az elért eredményt. A program két teszt megírását és kiértékelését tartalmazza, így a kapott tanácsokat azonnal alkalmazhatod, és a fejlődés nyomon követhetővé válik.

Jó időgazdálkodás, kevesebb stressz

Egy új vizsgatípus egyik legnagyobb nehézsége, hogy nem tudhatod, hogyan fogsz megküzdeni az addig ismeretlen feladatokkal. Ez az, amin a szorgalmas tanulás sem segít, és az önálló tesztmegoldással sem szimulálható teljesen, mindenképp hasznos a külső kontroll. Diákjaink visszajelzései alapján a szakértők visszajelzései mellett az volt a próbatesztek legnagyobb hozadéka, hogy megtanulták beosztani az idejüket, hiszen tudták előre, mely feladatok mennek jól, és melyekhez kell több idő. Ez nagyban csökkentette a vizsgastresszt, így élesben jobb teljesítményre voltak képesek.

„A go2uni test prep programja rengeteget segített az egyetemi felvételire való felkészülésben. Hasznos volt, hogy előre kipróbálhattam magamat még nem teljesen éles körülmények között, így sokkal kevésbé izgultam az igazi teszten. Emellett a feladatok közös átbeszélése is sokat segített, hogy gyakorlottabb legyek és gyorsabban menjenek a típusfeladatok.”

Online részvételi lehetőség

Az sem akadály, ha nem a fővárosban élsz, hiszen a program interneten keresztül is igénybe vehető. A skype-on lefolytatott konzultációk nagy rugalmasságot kínálnak, így a felkészülés jól beilleszthető egy szorosabb időbeosztásba is.

A brit egyetemen szerzett diploma többé nem elérhetetlen álom, hanem nagyon is valódi lehetőség, ami számodra is hozzáférhető. Keress minket, és készülj a felvételire velünk!

0
Hozzászólás