Vissza a Blog főoldalra

Carpool karaoke - miacsuda???

Nem, a carpool nem egy medence teli autókal, mint ahogyan Liverpool sem egy nyers csirkemájjal csurig töltött mélyedés cryinglaughwink

Carpool: a group of people who travel together, especially to work or school, usually in a different member's car each day  

(Cambridge Online Dictionary)

A carpool karaoke pedig egy műfaj: emberek autóban utazva közösen éneklik a rádióban szóló dalt. Izgalmas, ugye? :)

Pláne az, ha mindezt James Corden, az Egyesült Államokban tanyázó angol 'show host' csinálja. A műsor pedig a CBS 'The Late Late Show with James Corden' címet viseli, ahol a sztár műsorvezető számos illusztris vendéget fogadott már autójában, olyanokat, mint Selena Gomez, Adele, Stevie Wonder vagy a One Direction csapata.
Az amúgy is alapból vicces, ha egy brit az USA-ban él (Hugh Laurie, stb.), ugyanis a brit kiejtés valamiért különösen tréfásnak hat amerikai közegben. Így van ez James Corden esetében is, főleg ha egy másik brit celebritassal, Chris Martinnal szerepel együtt (Coldplay cool). A jókedv és szórakozás tehát garantált, de mire is jó ez Neked, a rendíthetetlen nyelvtanulónak, aki saját kezében tartja idegennyelvi fejlődését, és aki nagy örömét leli a tanulásban???

Tehát, először is íme, a videó:

  • Ha csak az első 2 percet nézed meg, megtanulhatsz kifejezéseket, amelyeket akkor hasznosíthatsz, ha meg akarsz kérni valakit, hogy ugyan vigyen már el San Francisco-ba. surprise

  • Ha a kihívások embere vagy, és tovább nézed, jót nevethetsz azon, hogy a két britnek mit jelent a SuperBowl, hogyan utánozza Chris Martin Mick Jagger-t, stb.

  • Ha még tovább nézed, elleshetsz kifejezéseket a mindennapi social chit-chat-hez, társalgáshoz, olyanokat, amik a nyelvkönyvekből többnyire hiányoznak.

  • Ha egy kicsit is szereted a Coldplay-t, akkor azt is imádni fogod, amikor énekelnek. laugh

És végül, ha igazán komolyan gondolod, vágj bele saját carpool karaoke karrieredbe, énekelj bátran. Akár a buszon. (Ha felvont szemöldökű utastársaid kérdőre vonnak, nem mi adtuk az ötletet.)

>>>Vess egy pillantást a Late Late Night Show YouTube csatornájára, jó lesz!

>>>Akarsz játszani Coldplay dalszövegekkel? 

0
Hozzászólás