Vissza a Blog főoldalra

City & Guilds búcsú

Az élet néha meglepő fordulatokat produkál. A napokban  nagy sajnálattal olvastuk, hogy City & Guilds nyelvvizsgát utoljára májusban lehet tenni. Ráadásul ezúttal nem is rajtunk magyarokon, nem a hazai viszonyokon, szabályozáson múlik mindez, hiszen a londoni központ döntött úgy, hogy 2015. augusztus 31-ével megszünteti az angol nyelvvizsgák kínálatát az egész világon.
Sajnáljuk ezt a lépést, mert a City & Guilds néhány év alatt igazán innovatív, valódi kommunikációs képességeket és valós nyelvhasználatot mérő, sikeres nyelvvizsgát honosított meg Magyarországon is. Elsőként ők engedték meg nyomtatott szótárak használatát, amit aztán ésszerűségből mások is követésre méltónak találtak. Nem véletlen, hogy a diákok és a tanárok körében egyaránt gyorsan népszerű lett, és a nyelvvizsgáztató szakma számára is tájékozódási, tanulási pontot jelentett szakmai munkájuk.

Talán kevesen tudják, hogy a City & Guilds budapesti irodája nem csupán a magyarországi vizsgáztatást szervezte, de a világszerte letett City & Guilds nyelvvizsgák támogatása is az ő munkájuk és érdemük volt.
Az Euroexam csapata mindig is örömmel és elismeréssel követte figyelemmel azt a körültekintő munkát, amit a City & Guilds végzett a vizsgázók felkészítésében és támogatásában. Szemléletükben, tevékenységük változatos eredményéiben sok rokon vonást láttunk, olyan igényességet, ami példa értékűnek számított Magyarországon. A City & Guilds online felkészítő programja külön is kiemelkedik támogatási tevékenységeik közül, ezért– ha City & Guilds nyelvvizsgát a továbbiakban nem is lehet tenni – csak remélni tudjuk, hogy felkészítő rendszerük más módon továbbra is megmarad.

Az Euroexam csapata sajnálja, hogy a hazai nyelvvizsgaválaszték egy értékes tagja nyártól már nem lesz elérhető. Addig is májusban még lehet City & Guilds vizsgát tenni, így azoknak, akik az Euroexam vizsgái mellett – bármilyen okból - szakmailag hasonlóan igényes, megbízható alternatívát keresnek, ezt a vizsgát ajánljuk.

http://cityandguilds.hu/hirek_2015_marcius ) 

 

0
Hozzászólás