Diszlexiás vagy? Ez nem akadályozhat a nyelvvizsgában!

Híres diszlexiások video steve jobs

Logikus, ha egy diszlexiás fiatal attól tart, hogy e tanulási nehézség hátrányt jelenthet egy nyelvvizsgán. Ha meghalljuk, hogy valaki disz-es, rögtön jön a sajnálat, aggódás. De miért kéne, hogy így legyen?

Szerencsére vannak teljesen hétköznapi vagy nem hétköznapi emberek, akik meg tudják nyugtatni az ilyen tanulási nehézségekkel küzdőket, saját tapasztalatukkal. A szintén diszlexiás Richard Branson, a Virgin cégek brit „hippi milliárdos” tulajdonosa előbb a 12 éves Isley pozitív kicsengésű videóját osztotta meg saját blogján, aztán pedig a 8 éves Honor kézzel írott levelére válaszolt, szintén kézzel írott bátorító gondolatokkal.

Ivey látványos videójából kiderül, hogy John, Lennon, Albert Einstein, Steven Spielberg, Roald Dahl, Bill Gates, Steve Jobs, Jamie Oliver, Michael Jordan, sőt Michelangelo is a diszlexiás "hírességek csarnokába" tartozik. Nem rossz társaság, ugye?

Ezek után evidens, hogy diszlexiával vagy más tanulási nehézséggel, fogyatékossággal élők – az őket megillető és személyre szabott segítséggel – egy vizsgahelyzetben is megállják a helyüket. És meg is állják, hiszen minden vizsgaidőpontunkra jut néhány disz-es vagy hallássérült, látássérült vizsgázó, és a sikereikre mi is büszkék vagyunk :)

Honor és Richard levelezése a writing vizsgarészre készülőknek is tartogat finomságokat.

Az Euroexam által alkalmazott egyedi elbírálási gyakorlatról itt mindent megtalálsz.

írta: Euroexam / 2020-01-26