DIY Picture story | Euroexam
Vissza a Blog főoldalra

DIY Picture story

Készítsd el saját picture storyd! ;) A szóbeli egyik legpraktikusabb és legizgalmasabb része, hiszen a való életben nagyon sokszor mesélünk történetet idegen nyelven, mégis sokan félnek tőle. Hát akkor gyakoroljunk!!! Hogy hogyan? Az Euroexam oldalain és felkészítő kiadványokban van ugyan tömérdek belőlük, de akkor sincs okod pánikra, ha ezeket már mind elmesélted.

Mi sem egyszerűbb, mint elkészíteni a saját picture story-dat. Készítsetek barátaiddal egymás számára is feladatot, csupán 3 lépésben! Itt aztán elszabadulhat a képzelőerőtök, határ a csillagos ég. :D

1. Keress egy 'short film' videót az interneten. A https://vimeo.com/channels/staffpicks például tele van páratlan kisilmekkel. Olyat válassz, ami rövid (5-6 perc) és történetet mond el.

2. Készíts screenshot-okat a kulcs pillanatokról. 10-12 képre lesz szükséged. (Számítógépen windows gomb+prt sc, tableten vagy telefonon egyszerűbb.)

3. Egy kollázs app-el készíts belőlük kollázst. (Pl. https://www.befunky.com, mobil eszközön PicCollage pic-collage.com) Hát ennyi!!!

Íme, egy ultravicces példa: Tom had to escape from a bunch of assassins...

Miután elmondtad a történetet, nézd meg a videót:

Próbáld ki, sőt, tudod mit? Csinálj egy picture story-t, küldd el nekünk!

 

 

0
Hozzászólás