Vissza a Blog főoldalra

Egy nyeremény, egy skót út, egy beszámoló - irány Stirling!

Aki mer, az nyer - aztán megjárja Skóciát és élménybeszámolót ír... 

Skóciai kaland és egyetemlátogatás? Nem álom, valóság! Olvassátok Takács Dorka, go2uni programunk tavaly meghirdetett nyereményjátékának győztese skóciai kalandjait. Ha Te is szeretnél Skóciában barangolni, vagy akár egyetemre járni, vágj bele, és csatlakozz a programhoz!

Hetekkel az utazásom előtt izgalommal töltött el a tudat, hogy az Euroexamen keresztül nyert skóciai retúr repülőjegyem már az e-mail fiókomban lapult.

Alig bírtam kivárni a június 8-át, hogy végre élőben fedezhessem fel a skót egyetemet és környéket, amit hónapokon át csak a számítógép előtt ülve láthattam. Elképesztő élmény volt testközelből megismerni ugyanazokat a helyeket, épületeket, amiket idáig csak a közösségi médiában vagy weboldalakon nézegettem. Az utazás a várakozásaimnak nemhogy megfelelt, de azokat bőven túl is szárnyalta. Még le sem szállt a repülőgép Edinburgh-ban, de már feltűnt a sok zöld füves terület, a rajta legelésző birkák és tehenek, az egyforma, helyes kis sorházak, és a Firth of Forth öböl csodás hídjai. Landolás után egy emeletes buszra szállva Edinburgh központjába vettem az irányt. A városban nézelődtem egy keveset, teljesen lenyűgözött a sok zöld park és a föléjük magasodó edinburghi vár, valamint az emberek laza és nyitott viselkedése.

A rövid városnézés után Stirling-be vonatoztam, ahol az én „álomegyetemem” található. Ott egy főként túrázóknak és diákoknak kialakított hostelben szálltam meg. A következő napon a program az egyetem felfedezése volt. A University of Stirling nyílt napján, ha lehetséges, még jobban beleszerettem Skóciába és magába az egyetembe, ahová szeptember elejétől járni szeretnék. Az egész napot az egyetem csodaszép campusán töltöttem, megnéztem a szállás és a sportolási lehetőségeket, és sok mindent megtudtam az engem érdeklő szak standjánál is. Beszélgettem ottani diákokkal, tanárokkal, akik mind segítőkészen válaszoltak a kérdéseimre és körbevezettek az egyetemen.

A harmadik napomat Stirlingben töltöttem, sétáltam a város bevásárlóutcáján, meglátogattam történelmi szempontból Skócia legfontosabb várát és hídját. Délután pedig a várostól nem messze fekvő apátsághoz sétáltam, ahol a közelben legelésző bocikat is megsimogathattam.

Másnap busszal Glasgow-ba utaztam, ahol szintén a fő nevezetességeket látogattam meg, majd a városnézés után egy hatalmas, kilencemeletes hostelben szálltam meg, ahonnan másnap kora reggel a glasgow-i repülőtérre buszoztam, majd onnan hazarepültem.

Hatalmas élmény volt ez a pár nap, gyönyörű helyeket fedeztem fel, nagyon sokféle és különleges emberrel találkoztam, és mostmár teljesen biztos vagyok benne, hogy az egyetemet szeptemberben Stirling-ben szeretném kezdeni."

Ha te is külföldi egyetemre készülsz, segítünk! Klikk ide >>>

0
Hozzászólás