Vissza a Blog főoldalra

Egy program, ami bejuttathat téged egy külföldi top egyetemre

Könnyen lehet az az ember benyomása, hogy külföldi egyetemen tanulni csak a gazdag kevesek kiváltsága, de ez korántsem igaz. Gondos tervezéssel és a go2uni segítségével a külföldi továbbtanulás számodra is elérhető.

Számos tévhit él a köztudatban a külföldi egyetemekkel kapcsolatban. Hogy drágák, hogy magyar érettségivel lehetetlen bejutni, és hogy a többségük olyan elitintézmény, ahová egyszerű földi halandó be sem teheti a lábát. Pedig egyrészt a külhoni egyetemek világa ennél jóval színesebb, másrészt a top egyetemekre sem lehetetlen bejutni, csak időben el kell kezdeni a felkészülést, és érdemes szakértők segítségét igénybe venni, hiszen minden befektetett forint és minden ráfordított perc bőségesen megtérül.

A go2uni program tanácsadói függetlenek, nem egy-egy egyetem számára toboroznak diákokat. Vagyis nem az egyetemek az ügyfeleik, hanem a diákok. Például te. Nem arra szerződtek, hogy meggyőzzenek téged, iratkozz be erre vagy arra az egyetemre, hanem arra, hogy megtalálják a neked legmegfelelőbb helyeket, és segítsenek a felvételi folyamat során. A go2uni csapat tagjainak első kézből vannak tapasztalataik a brit, ír, skót, amerikai, holland és dán felsőoktatásról, és ezeket meg is osztják a hozzájuk forduló fiatalokkal annak érdekében, hogy felkészülten találják szembe magukat mindazzal, amit a külföldi továbbtanulás jelent.

Ha érdekel a külföldi továbbtanulás, de bizonytalan vagy, hogy ezt vajon neked találták-e ki, íme egy jó lehetőség. Ingyenes tanácsadásunk során magad is személyesen tájékozódhatsz a lehetőségeidről, kötöttségek nélkül.

Bejutni egy külföldi egyetemre nem kis feladat: eltérő oktatási rendszer, különböző elvárások, más kultúra. Aki egyedül vág neki, hamar az információk dzsungelében találja magát, ráadásul sokszor ami világosnak és egyszerűnek tűnik leírva, a gyakorlatban jóval bonyolultabb, vagy épp fordítva. Egyszóval elkél egy olyan ember segítsége, aki már maga is végigment a felvételi folyamatán. Nos, a go2uni-nál nem egy ilyen ember van, hanem egy egész csapat segíti mindazokat, akik külföldi egyetemen képzelik el a jövőjüket.

A go2uni Útlevél a sikerhez alapprogramja az alábbiakban nyújt segítséget:

  • angol nyelvű workshopokon ismerheted meg a különböző célországok egyetemeit, felvételi követelményeit, eljárásait;
  • saját mentorod rugalmas időbeosztásban segít az egyetemek, szakok személyre szabott kiválasztásában;
  • szakmai konzulensed segít a választott tárgyban angolul elmélyülni, szakirodalmát és fontosabb kérdéseit megismerni;  
  • segítünk a felvételi dokumentumok összeállításában (motivációs levél, Personal Statement, tanári ajánlólevél, CV);
  • segítünk az egyetemi felvételi regisztrációban, a felvételi ajánlatok kezelésében, egyetemekkel való kommunikációban;
  • segítünk a kiutazás előtti ügyintézésben, beleértve a diákhitelt vagy az ösztöndíj-keresést is.

Ráadásul a fentiek mindegyike igénybe vehető online is, így az sem jelent akadályt, ha vidékről vagy a határon túlról vennél részt a programban.

Ha szeretnél velünk személyesen találkozni, gyere el 2019. május 9-én a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központi épületébe, ahol részletesebben informálódhatsz programjainkról, és esetleges kérdéseidre is választ kaphatsz. Regisztrálj az esemény Facebook oldalán, és tedd meg az első lépést az álmaid felé.

Akkor se aggódj, ha nem tudsz személyesen a fővárosba utazni információért. Olvasd a blogot, vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon keresztül, vagy jelentkezz egy ingyenes tanácsadó interjúra.

0
Hozzászólás