Vissza a Blog főoldalra

Ezért gyere hozzánk intenzív nyári kurzusra

Egy tanév mindig fárasztó, és amikor véget ér, természetes, ha egy darabig nem kívánkozol vissza az iskolapadba. Viszont ha a pihenés mellett szánsz egy hetet valamelyik intenzív nyári kurzusunkra, olyan tudásra tehetsz szert, ami elindíthat az álmaid megvalósítása felé.

Az Euroexam International go2uni programja számos módon segítségére van azoknak, akiket komolyan foglalkoztat a külföldi diplomaszerzés gondolata. Önállóan is igénybe vehető programjaink közül bemutattuk már a Cambridge-i UCAS-kiállítást, és beharangoztuk intenzív nyári kurzusainkat is.

De mi is pontosan ezeknek a kurzusoknak a célja, és milyen módszerekkel érik el ezt a célt?

Tudomány úgy, ahogyan még nem láttad

Jogtudomány, kísérleti pszichológia, üzleti tudományok, kutatásmódszertan, nemzetközi kapcsolatok, orvosbiológia, matematikai közgazdaságtan - csupa olyan izgalmas tudományterület, ami nemigen kerül elő a középiskolában. Ráadásul mindez nem egy megszokott iskolai, osztálytermi környezetben, hanem egyetemi helyszíneken, esetenként laborokban, élesben is használt eszközökkel zajlik. Tanfolyamaink ösztönzik a kreativitást és az IKT eszközök használatának elsajátítását is, például önálló prezentációk bemutatásának formájában.

"Na, hát igen, ezt kellene tanítani az iskolákban."

"Interaktív volt, pörgős és informatív."

 

Nálunk olyan módszerekkel átadott tudást kapsz, amelyekkel a külföldi egyetemeken is találkozhatsz: problémacentrikus, csapatmunkára ösztönző feladatok várnak rád, amelyek nemcsak a lexikai tudásodat növelik, hanem más hasznos készségeket is fejlesztenek. Itt nem egy tanterv áll a középpontban, hanem te.

Ne tétovázz! Pörgesd fel a nyarat, hozd közelebb az álmaid! Gyere, és tanulj velünk!

Academic English

Az egyik legnagyobb nehézség egy magyar diák számára a külföldi egyetemekkel kapcsolatban az, hogy egészen más elvárások vonatkoznak az esszéírásra, mint amit középiskolában megtanult. Mindehhez el kell sajátítani egy másfajta érveléstechnikát és az angol nyelv egy külön rétegét, az academic Englisht is. Nyári kurzusaink segítenek abban, hogy választott tudományod angol szakszókincsét elsajátítsd, és olyan esszéket, beszámolókat, prezentációkat tudj önállóan elkészíteni, amelyek hozzásegíthetnek álmaid diplomájához.

Hiteles tanárok, hasznos iránymutatás

Tanfolyamainkat olyan oktatók tartják, akik maguk is tanultak, dolgoztak külföldi egyetemeken, vagyis tisztában vannak a kinti elvárásokkal, mindemellett pedig nagy rutinjuk van a tanításban is. És a tanulás nem ér véget a tanfolyam elvégzésével: az egyik leghasznosabb útravaló, amit oktatóinktól kapsz, az az angol nyelvű olvasmánylista, ami segít, hogy elmélyedhess a választott tudományban, és megszerezd mindazt a tudást, amire szükséged van, ha külföldön akarsz egyetemen tanulni.

"Számomra az itt töltött egy hét két szempontból is különleges volt. Egyrészt az angol nyelvű órák nagyon effektívek voltak, tökéletes alkalom volt, hogy nyelvi készségeimet fejlesszem, a nyelvet profi közegben gyakoroljam, másrészről a természettudományos világ széles spektrumából ízelítőt kaphattunk tanárainktól, teljesen más megvilágításba helyezték a tudományágakat, mint egy szokványos iskolai órán. Ez részben  annak köszönhető, hogy kizárólag angolul zajlottak az óráink, részben pedig az előadóink profizmusának, felkészültségének. Olyan diákoknak ajánlanám, akik már rendelkeznek egy alapvető fizikai-kémiai-biológiai tudással, viszont nyitottak arra, hogy más megközelítésből is ismereteket szerezzenek."

Bővülő tanulói portfólió

Ha elvégzed valamelyik intenzív tanfolyamunkat, annak szinte rögtön megmutatkozó gyakorlati haszna is lesz: mindazt, amit tanultál, beírhatod a motivációs leveledbe, önéletrajzodba, ami akár versenyelőnyt is jelenthet egy konkrét felvételi folyamat során. Az elkészített feladatok, az olvasmánylista, a perezentációk pedig csupa olyasmi, amiből még azután is profitálhatsz, hogy bejutottál a vágyott egyetemre.

 

 

0
Hozzászólás