Vissza a Blog főoldalra

Grammar és Listening, mi közük egymáshoz?

Hát az, hogy ha egy angoltanár logikus magyarázatokkal, illusztrációkkal mesél mindenféle nyelvtani jelenségekről, szabályokról, nyelvhasználatról angolul, akkor azzal nem csak a nyelvhelyessége fejlődik a figyelmes nyelvtanulónak, hanem a hallásértése is. Elég jó párosítás, nem?

Még hatásosabb a dolog, ha ez egy sorozat, mint például a Macmillan Dictionary blogjában. A kiváló szótár főszerkesztője ékes brit akcentusával mesél olyan mindennapi nyelvhelyesség ügyekről, mint hogy mikor használjuk a „Who” és mikor a „Whom” kérdőszót, vonatkozó névmást, vagy arról, hogy mikor és miért felel meg jobban a „they” névmás a kissé bonyi „he or she” helyett.
Ez a blog olyan sokszínű, hogy ha valaki még többet szeretne, és az olvasásértését szimultán fejlesztené nyelvhelyességével, az is megtalálja itt a neki való food-for-thought-ot ;) A videók mindegyikéhez írott blog-poszt is tartozik, példákkal és sok olvasói hozzászólással.

Gondoljuk csak végig: 5-6 perc alatt hány készséget fejleszthetünk ezekkel az anyagokkal? Ezt nevezik szuper time management-nek, hiszen mennyi minden másra marad még emellett időnk!

>>> Nézz be a Macmillan Dictionary blogjának Language Tip of the Week oldalára további vocabulary building tippekért, okosító ötletekért!

0
Hozzászólás