Vissza a Blog főoldalra

Hogyan tanulhatsz külföldi top egyetemen? Most elmagyarázzuk!

Májusban négy nagyvárosban is találkozhatsz személyesen a go2uni csapatával, és választ kaphatsz kérdéseidre a külföldi egyetemekkel kapcsolatban. Akár határozott terveid vannak már, akár bizonytalan vagy még, érdemes eljönnöd és meghallgatnod tapasztalt előadóinkat, akik évek óta segítik a magyar fiatalokat egy minden szempontból gyümölcsöző jövő megalapozásában.

Egy külföldi egyetemen továbbtanulni igazi kaland és kihívás, ugyanakkor a jövőért meghozott áldozat, komoly munka és gyümölcsöző befektetés is egyben. Az Euroexam International által létrehozott go2uni küldetése, hogy segítse mindazokat, akik felnőtt életük megalapozását egy másik ország felsőoktatásában képzelik el. Fontos számunkra, hogy programjaink a vidéki és határontúli fiatalok számára is elérhetőek legyenek, ezért tág teret adunk az online kapcsolattartásnak, sőt programjaink jelentős része interneten keresztül is elvégezhető.

Ugyanakkor azt is tudjuk, mennyire fontos, hogy ne csak virtuálisan legyünk jelen jelenlegi és reménybeli ügyfeleink között, ezért időről időre alkalmat teremtünk a személyes találkozókra. Ezeken amellett, hogy bemutatjuk a programjainkat, választ adunk a felmerülő kérdésekre is.

Legközelebb Pécsett, majd Győrben, Veszprémben és Miskolcon találkozhatsz velünk. A délutáni előadások során előadóink elmondják, mi mindenre számíthat az, aki külföldi egyetemen szeretne továbbtanulni. Az alábbi témák biztosan terítékre kerülnek majd:

1. Külföldi egyetemek: kiemelkedő színvonal és nemzetköziség

Adatokkal alátámasztva mutatjuk be, miért érdemes nyugat-európai vagy amerikai egyetemen továbbtanulni, miért volt ennek nagy hagyománya már a múltban is. Az előadásból kiderül, melyek azok a tényezők, amelyek a nyugati egyetemek jelentős részének színvonalát a Magyarországon elérhető képzések fölé emelik, és amelyeknek köszönhetően például a brit egyetemek rendszeresen a nemzetközi rangsorok élbolyában szerepelnek.

Várunk szeretettel az alábbi helyszíneken – helyet foglalni a neked megfelelő linkre kattintva tudsz:

2. Egyetem- és kurzusválasztás

Elmondjuk, miért olyan nehéz megtalálni a megfelelő képzést a hihetetlenül sokszínű kínálat ellenére is. Segítünk eligazodni az információk óceánjában, támpontokat adunk azzal kapcsolatban is, milyen szempontokat érdemes mérlegelni egy külföldi képzés kiválasztásakor. A színvonal és a rangsorokban elfoglalt hely például jó kiindulópont, de a felvételi követelmények, illetve a helyi adottságok legalább ennyire befolyásolják, melyik lesz a számodra megfelelő hely. Programvezetőnk és mentoraink maguk is tanultak és dolgoztak különböző amerikai és nyugat-európai egyetemeken, és az előadásból az is kiderül majd, mely pontokon lehetnek különösen hasznosak a go2uni programjai.

3. Jelentkezés

Talán ez az a pont, ahol a legnagyobb kihívásokkal kell szembenéznie mindazoknak, akik Magyarországról szeretnének külföldi egyetemre menni. Elmondjuk, miben rejlenek a szemléletmódbeli különbségek, és hogy milyen elkerülhető, mégis gyakran előforduló hibák állhatnak közéd és a céljaid közé.

4. Költségek, egyetemi élet

Természetesen nem állítjuk, hogy egy átlagos hazai fiatal átlagos hazai képzésének árából kihozható egy amerikai, skót, holland vagy német top egyetemen szerzett diploma büdzséje. Azt viszont igen, hogy az ezzel kapcsolatos aggodalmak sokszor túlzóak, és hogy sokkal több finanszírozási lehetőség áll rendelkezésre, mint azt a többség gondolná. És az sem mellékes, hogy a nagyobb anyagi áldozat hozadéka egy olyan egyetemi szociális háló és tapasztalatszerzés, melyből egy életen át profitálhat az, aki belevág ebbe a kalandba.

Az előadásroka a belépés ingyenes, viszont a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött.

2
Hozzászólás

Comments

Regisztralni szeretnek az esemenyre: Hogyan tanulhatsz tovabb kulfoldon?
Koszonettel,
Marx Laura

Kedves Laura,
Nem kell mást tenned, csupán regisztrálnod az eseményre a FB-on: https://www.facebook.com/events/662123260906438/
Várunk sok szeretettel!