Vissza a Blog főoldalra

Idén is remekül sikerült a skóciai egyetemlátogatás

Tegnap ért haza a go2uni csapata Skóciából, ahol három nap alatt meglátogatták a két legnívósabb skót egyetemet, és tájékozódtak az ottani egyetemi életről. A program sűrű volt, a hőmérséklet pedig amolyan skóciai, de a fényképek tanúsága szerint az idő nemcsak hasznosan, hanem jó hangulatban is telt.

Ha külföldi továbbtanuláson töröd a fejed, akkor Skócia egy igazán élhető opció lehet számodra, hiszen az ottani felsőoktatásnak számos olyan hozadéka van, ami idehaza nem elérhető. A go2uni Útlevél a sikerhez programjában előszeretettel segíti az érdeklődő diákokat abban, hogy egy skót egyetemen tanuljanak tovább. Egy maroknyi csapattal idén is elutaztunk, hogy testközelből nézzük meg, milyen az élet skóciai magyar egyetemistaként.

Először Glasgow, majd Edinburgh volt soron, mindkét város világ élvonalában jegyzett egyetemmel rendelkezik. Nemcsak az egyetemes hivatalos képviselői láttak el minket hasznos információval, hiszen a látogatás során ott tanuló magyar fiatalok voltak az idegenvezetőink. Ahogyan az az alábbi  fotókból kiderül, azért maradt némi idő a helyi ízek megtapasztalására is – szó szerint és képletesen egyaránt.

A zoológus hallgató Emma egy diákszálláson vezet be minket a glasgowi egyetemistalét rejtelmeibe.

A zoológus hallgató Emma egy diákszálláson vezet be minket a glasgowi egyetemistalét rejtelmeibe.

Egyetemtúra Glasgowban.

Több száz éves falak, naprakész tudás.

A Glasgow-i Egyetem hivatalos képviselőjének előadása.

Jó sok infóval gazdagabban rója a csapat a Glasgow-i utcákat.

Jellegzetes skót utcakép a Glasgow-i Egyetemen.

A második napon irány Edinburgh.

A skót Parlament ülésterme Edinburgh-ban.

A harmadik napon birtokba vettük az Edinburgh-i Egyetemet.

Itt is meghallgattuk az egyetem képviselőjének előadását.

Sétáltunk az ódon épületek közt.

Edinburgh-i magyar egyetemistákkal beszélgetünk egy igen hangulatos belső térben.

Ha érdekel a külföldi továbbtanulás, és te is szívesen részt vennél egy hasonló utazáson, jelentkezz ingyenes tanácsadó beszélgetésre.

 

0
Hozzászólás