Íme Luca, aki útlevelet "nyert" a legjobb brit egyetemekre

ucas kiállítás blog diákok kiállítók

Külföldi egyetemre vágysz? Olvasd végig a 16 éves Luca útibeszámolóját a legnagyobb brit továbbtanulási Expóról!

A 16 éves Luca a Go2Uni programmal kijutott a legnagyobb brit továbbtanulási expóra, ahol találkozhatott a legmenőbb brit egyetemek képviselőivel, feltehette kérdéseit és közelebb került a vágyott külföldi tanuláshoz. Pár részlet a Lucával készült interjúból:

Mi leszel, ha nagy leszel?

Luca: Elsősorban az orvosi, de a gyógyszerészet is érdekel. A posztgraduális képzésről még nincs elképzelésem, több minden vonz, például a pszichiátria is.

Mennyit tudtál korábban a brit felvételi és oktatási rendszerről? És miben segített a Go2uni program?

Luca: Tulajdonképpen nem sok mindent tudtam, a programmal viszont képet kaptam arról, hogyan működik kint az oktatási rendszer, melyik intézményben van olyan szak, ami érdekel. 

Tudod már, körülbelül mekkora kiadással kell számolnod évente?

Luca: Volt egy előadás a pénzügyekről is. Elmondták, milyen költségekkel kell számolni, átlagosan mennyibe kerül egy tanév a brit egyetemeken, mennyibe kerülnek a kollégiumok, mennyit kell fizetni a más típusú szálláshelyekért, de az előadó beszélt az egyéb kiadásokról is, például kulturális programok, tankönyvek áráról......Azt is megtudtam, hogy különböző ösztöndíjakra is lehet pályázni, ezeknek a határidejét érdemes folyamatosan figyelni.

Érdekel a külföldi továbbtanulás? Jó lenne többet tudni? Szeretnél te is Luca lenni? 

A  go2uni programról további részleteket itt találsz.

A Lucával készült részletes interjút keresd az Eduline-on!

írta: Eszter / 2019-11-28