Vissza a Blog főoldalra

Külföldön tanulnál tovább? Nem kell hozzá milliárdosnak lenned...

Akár hiszed, akár nem: lehetőségekből rengeteg van – a kérdés, ki tudod-e használni őket. Négy vidéki városba látogat el a go2uni csapata, hogy megbeszélje az érdeklődő diákokkal a külföldi továbbtanulással kapcsolatos kérdéseket. Gyere el, találkozz a go2uni csapatával!

A go2uni küldetése, hogy segítse mindazokat, akik felnőtt életük megalapozását egy másik ország felsőoktatásában képzelik el. Fontos számunkra, hogy programjaink a vidéki és határontúli fiatalok számára is elérhetőek legyenek, ezért tág teret adunk az online kapcsolattartásnak, sőt jelentős részük interneten keresztül is elvégezhető.

Ugyanakkor azt is tudjuk, mennyire fontos, hogy ne csak virtuálisan legyünk jelen jelenlegi és reménybeli diákjaink között, ezért időről időre alkalmat teremtünk a személyes találkozókra. Nagy sikerű budapesti eseményünk után most útra kelünk, és négy vidéki nagyvárosban is elmondjuk, hogyan járj el, ha jövedelmező és versenyképes tudást szeretnél szerezni magadnak az egyetemi éveid alatt. Hogy a távolság a go2uni-nál nem megy a minőség rovására az is bizonyítja, hogy mérlegünk idén is 100%-os volt – azaz valamennyi diákunkat felvették a megcélzott intézmények egyikébe. A délután folyamán előadóink elmondják, mi mindenre számíthat az, aki külföldi egyetemen szeretne továbbtanulni. Az alábbi témák biztosan terítékre kerülnek majd:

1. Külföldi egyetemek: kiemelkedő színvonal és nemzetköziség

Adatokkal alátámasztva mutatjuk be, miért érdemes nyugat-európai vagy amerikai egyetemen továbbtanulni. Kiderül, melyek azok a tényezők, amelyek a nyugati egyetemek jelentős részének színvonalát a Magyarországon elérhető képzések fölé emelik.

2. Egyetem- és kurzusválasztás

Elmondjuk, miért olyan nehéz megtalálni a megfelelő képzést a hihetetlenül sokszínű kínálat ellenére is. Segítünk eligazodni az információk óceánjában: támpontokat adunk azzal kapcsolatban, milyen szempontokat érdemes mérlegelni egy külföldi képzés kiválasztásakor. Programvezetőnk és mentoraink maguk is tanultak és dolgoztak külföldi egyetemeken, az előadásból pedig az is kiderül majd, mely pontokon lehetnek különösen hasznosak a go2uni programjai.

3. Jelentkezés

Talán ez az a pont, ahol a legnagyobb kihívásokkal kell szembenézniük mindazoknak, akik Magyarországról szeretnének külföldi egyetemre menni. Elmondjuk, miben rejlenek a szemléletmódbeli különbségek, és hogy milyen elkerülhető, mégis gyakran előforduló hibák állhatnak közéd és a céljaid közé.

4. Költségek, egyetemi élet

Természetesen nem állítjuk, hogy egy átlagos hazai fiatal átlagos hazai képzésének árából kihozható egy brit top egyetemen szerzett diploma büdzséje. Azt viszont igen, hogy az ezzel kapcsolatos aggodalmak sokszor túlzóak, és hogy sokkal több finanszírozási lehetőség áll rendelkezésre, mint azt a többség gondolná. És az sem mellékes, hogy a nagyobb anyagi áldozat hozadéka egy olyan egyetemi szociális háló és tapasztalatszerzés, melyből egy életen át profitálhat az, aki belevág ebbe a kalandba.

Az előadásra a belépés ingyenes, viszont a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött.

Várunk szeretettel az alábbi helyszíneken – helyet foglalni a neked megfelelő linkre kattintva tudsz:

0
Hozzászólás