Vissza a Blog főoldalra

Life Sciences - Summer Camp természettudományos témákban

A go2uni a természettudományban továbbtanulni vágyókra is gondolt

“A természettudomány széles spektrumából kaptunk ízelítőt tanárainktól, teljesen más megvilágításba helyezték a tudományágakat, mint egy szokványos iskolai órán.”

A brit egyetemeken természettudományos szakokra készülők sem maradtak ki a sorból, nekik is jutott a go2uni programban egy Summer Camp. Öt, változatos tartalmakkal teli nap, profi, szakmájuk elitjéhez tartozó előadókkal. A Life Sciences Summer Camp komolyságát fokozta, hogy a diákok három napon át a Semmelweis Egyetem gyönyörű, modern Tűzoltó utcai Elméleti Orvostudományi Központjában vehettek részt a biológiai, élettani foglalkozásokon.Sőt, a SE Élettani Intézetében, Geiszt Miklós professzor úr laboratóriumában folytatott munkán kívül, diákjaink megismerkedtek az egyetem további fontos helyszíneivel is: az állatházzal, más laborokkal, sötétszobával.

"Igényes helyszíneken, érdekes kísérleteket végezhettünk el. Normál iskolai közegben sokunknak biztosan nem lett volna erre lehetősége."

Mi mindent tanultak?

Az orvosegyetemi hátteret az is indokolta, hogy a csoport tagjainak többsége külföldön orvosegyetemi tanulmányokra készül. Az egyéni igények alapján, sok téma került napirendre, és természetesen minden angolul zajlott, ami sem a diákoknak, sem az előadóknak, kutatóknak nem jelentett akadályt. Az öt napba hat téma és a SOTE-n tartott laborfoglalkozások fértek bele. Itt vannak a visszajezések is:

- Kísérleti Pszichológia: "Különösen tetszett, hogy olyan dolgokat tanultunk, amik az érettségiben is előfordulnak, de a való életben is hasznosak lehetnek."

- Részecskefizika: “Olyan dolgokra világított rá, amiket eddig csak megtanultam, mert azt mondták: ‘Így van és kész’. Most már a logikai összefüggéseket is látom!”

- Sejtbiológia: "A téma viszonylag nehéz volt, de előadónknak sikerült nagyon érdekesen és átfogóan bemutatni a sejtbiológia alapjait. Nagyon megfogott az előadás, nem lehetett unatkozni rajta."

- Genetika: "A minimális előzetes tudás ellenére is érthető volt, a hasonló pályára készülőknek támpontot adhat a jövőjükkel kapcsolatban."

- Élettan, kardiológia: "Izgalmas volt és sokkal jobban átjött a lényeg úgy, hogy kipróbálhattuk az EKG-t."

- Kémia: "A téma nehézségének ellenére sikerült az előadónknak rendkívül jól érthetően és nyomonkövethetően bevezetni minket a kémia világába."

“Szerintem fontos, hogy ne csak olvassunk, halljunk a biológiai kisérletekről, hanem ténylegesen megtapasztalhassuk őket. Mind a gyakorlati, mind az elméleti részek nagyon színvonalasak voltak. Örülök, hogy betekinthettünk egy labor működésébe, mely számunkra sok új élményt jelentett.”

És persze mindent angolul...

Az amúgy sem túl merev szakmai órákat néhány Academic English tanóra lazította. Ezeken a résztvevők majdani egyetemi tanulmányaik során alkalmazott speciális szókincsüket, írás- és prezentációs készségüket fejleszthették. 

"Ösztönzött minket, hogy igényesen fejezzük ki magunkat. Az itt szerzett tudás szerintem nagyon hasznos lesz sokunk számára később, bármilyen helyzetben."

És ha már ott voltak a laborban, illetve a kiváló szakembereknek és felszereltségnek köszönhetően minden segédeszköz a rendelkezésükre állt, a diákok nem haboztak, alávetették egymást egy EKG vizsgálatnak.

A tanulság enlightened

Ha meggondoljuk, az egész go2uni program, továbbá a két Summer Camp célja akár az is lehet, hogy a felvételi folyamat alatt senkinél semmilyen normálistól eltérő szívműködés, szívzűr ne léphessen fel wink 

Ugye időben beszállsz a go2uni-ba?

>>> Ha inkább a Social Sciences vonal érdekel, olvasd el korábbi blog-bejegyzésünket a másik Summer Camp képzésről.

 

 

0
Hozzászólás