Lina és Panni tippjei nyelvvizsgázóknak

lina es panni

Sok százan reagáltatok a két youtuber, Lina és Panni felhívására, amiben azt kérték, írjátok meg, mik azok a dolgok, amik leginkább foglalkoztatnak benneteket a nyelvvizsgával kapcsolatban.

A youtuber-páros egy Insta-sztoriban kérte meg követőiket arra, hogy írjanak nekik nyelvvizsgával kapcsolatos tapasztalataikról, félelmeikről. Részben az összegyűjtött reakciók, részben pedig saját tapasztalataik alapján készítették el az alábbi videót arról, hogyan is érdemes elindulni a nyelvvizsga megszerzése felé vezető úton.

Lina és Panni összeállítását ajánljuk azoknak, akik némileg tanácstalanok, bizonytalanok a nyelvtanulást illetően, vagy csak egész egyszerűen azon stresszelnek, hogyan készüljenek a nyelvvizsgára.

Lina és Panni valamennyi tanácsát, tapasztalatát érdemes meghallgatni – mi most az alábbiakat emelnénk ki leginkább:

  • Mielőtt nekilátsz a nyelvtanulásnak, fontos felismerni azt, hogy idegen nyelven tanulni és tudni nem csupán elementáris erejű önérdek, hasznos superpower, de szükséges hozzá az is, hogy az ember megfelelően motivált legyen a tanulás során.

  • Ha nem kényszeres feladatként, hanem kedvvel, érdeklődéssel és vidáman végzett hobbitevékenységként tekintesz a nyelvtanulásra, meglepően gyors eredményeket érhetsz el.

  • Nem is kell hozzá sok idő: viszonylag kevés napi szintű nyelvtanulással idővel csodákat érhet el az ember. A fő szempont azonban a rendszeresség: a nyelv olyan, mint egy házi kedvenc. Minden nap kell vele foglalkozni, táplálni kell, hogy növekedjék, játszani kell vele: nem lehet elhanyagolni.

  • De tényleg nem kell sok: ha máshol nem, a metrón, a buszon, a szünetben, akárhol is, de foglalkozz a nyelvvel minden nap. Erre a 21. században már kiváló applikációk vannak, de ha magadnak dolgozol ki anyagokat, melyekből haladhatsz, az is bőven megteszi. Még mindig értelmesebb öt perc appnézés a tömegközlekedésen, mint ugyanannyi időt értelmetlenül elvesztegetni a Facebook-on.

Euroexam-vizsgatippek a vloggerektől: Linától és Pannitól

írta: Euroexam / 2019-11-14