Vissza a Blog főoldalra

Még egy kör az indiai csalómellénnyel

Még egy kör az indiai high-tech csalócuccokkról

Jó tudni, hogy ilyen high-tech csalómellényt vagy inget csak több ezer kilométerre használnak, ugye ? Ne is várjátok, hogy itt nálunk megtudhatjátok a webshop címét. Helyette itt egy egyszerű matching game, amivel tovább csiszolhatjátok szókincseteket. 

Nézd és hallgasd meg az alig egyperces BBC videót kétszer vagy háromszor erről az igencsak innovatív puskázó szerszámról, majd utána olvasd el a summary-t.  Ezután csak annyi a dolgod, hogy párosítsd a 8 vastagon szedett szó, kifejezés mindegyikét a szöveg után található jelentésével. Ne is habozz tovább, get on with it.

Summary

Exam cheats in India have developed various high-tech gear to help them get top marks. These devilishly clever devices are sold in shops and websites. A great example is a cheater’s vest. Its components are a microphone hidden in the neck, a cell phone receiver, and a bluetooth earpiece with an antenna. These are connected to each other and allow you to tell the question to your better-educated accomplice, who will relay to you the answer.

 1. send, pass

 2. people who behave dishonestly (e.g. in order to pass exams)

 3. more experienced helper

 4. equipment using modern technology

 5. immorally brilliant

 6. piece of equipment used to listen to music, sounds etc.

 7. excellent exam scores

 8. important pieces or parts of something

 

 

Key:

 

 1. relay

 2. cheats

 3. better-educated accomplice

 4. high-tech gear

 5. devilishly clever

 6. earpiece

 7. top marks

 8. components

 

>>>Mi történik egy átlagos vizsga után? Kisebb kupaktanácsokat tartunk a tapasztaltakról. Ezen az oldalon találsz néháyn tipikus vizsga utáni dumát. Ha a szöveg fölé teszed a kurzort (hover), kiderül, hogy valóban mit is jelentenek ezek a tipikus megnyilatkozások. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
Hozzászólás