Vissza a Blog főoldalra

Melyik nyelvvizsgát válasszam?

Magyarország vezető nemzetközi nyelvvizsga-központjában angol és német nyelven tehetsz nyelvvizsgát: az Euroexam választékában találsz általános vagy üzleti, egy- vagy kétnyelvű vizsgát, de megtalálhatod az úgynevezett Academic nyelvvizsgát is. Nézzük meg közelebbről, mi is a választék!

Ma Magyarországon a sikeres nyelvvizsgák több mint 90%-a angol és német nyelvből születik. Ha te is szeretnél egy nagy presztizsű, nemzetközi nyelvvizsgaközpontnál vizsgázni, válaszd az Euroexamet.

Az Euroexam vizsgái kommunikációalapúak, kimondottan nyelvtani tudást felmérő tesztet nyomokban sem tartalmaznak: a nemzetközileg is elismert, számos országban elérhető vizsga azt állapítja meg ugyanis, hogy mennyire vagy sikeres a választott nyelven (angol, német) folytatott kommunikációban.

Egy- vagy kétnyelvű nyelvvizsga?

Egynyelvű nyelvvizsgáink mindenben megegyeznek a kétnyelvűekkel, de utóbbiakban egy extra vizsgarésszel, a közvetítéssel (Mediation/Übertragung) találkozhatsz. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a kétnyelvű nyelvvizsgát választók B2-es szinten kb. 35, C1-es szinten kb. 45 perccel tovább vizsgáznak. Természetesen mindenkinek szíve joga eldönteni, ezt bevállalja-e.

Melyik vizsgát válasszam?

Mielőtt eldöntöd, melyik vizsga szól neked, érdemes elbeszélgetned nyelvtanároddal arról, milyen szinten állsz éppen – vagy esetleg kitölthetsz egy szintfelmérő tesztet is.

Mind az általános, mind a szaknyelvi vizsgarendszerben lehet alap- (B1), közép- (B2) és felsőfokú (C1) szintre jelentkezni.

Az általános és a szaknyelvi vizsgarendszerben is ugyanazokra a készségekre van szükség, míg azonban az általános vizsgán különféle hétköznapi helyzetekben kell eligazodni, az üzleti szaknyelvi vizsgán értelemszerűen szakmai, a munkahelyen előforduló szituációkat modellez a vizsga.

Ha pedig kifejezetten angol nyelvű, külföldi tanulmányokban gondolkozol, neked ajánljuk az Euroexam Academic nyelvvizsgát. Ennek birtokában azokról a magas szintű nyelvi, kommunikációs és tanulási készségekről adhatsz bizonyságot, amelyekre minden (hazai vagy) külföldi felsőoktatásban tanuló diáknak szüksége lehet tanulmányai sikeres folytatásához.

0
Hozzászólás