Vissza a Blog főoldalra

Mentés? Mentés, naná. Diplomamentés!

Meglesz végre a diplomád, ha belevágsz az új Diplomamentő programba!

Évek óta elfekvőben a diplomád, pedig mindenen túl vagy rég, az abszolutóriumra vagy az államvizsgára is alig emlékszel már? Tudjuk, a munka és minden más könnyen elsodor bárkit, ami megnehezíti az elmaradt nyelvvizsga pótlását. 
Ugye az a típus vagy, aki nem adja fel - ne is!!! -, különösen, ha jön egy olyan lehetőség, mint a Diplomamentő II. program.

Figyelj, pörögj föl, hogy ne maradj le semmiről!

Mi is az a B1 szint? Miért kell?

A kiindulópont a B1 szint, ami egyrészt megegyezik a középszintű érettségi vizsgán elvárt nyelvtudással, másrészt az alapfokú nyelvvizsga szintjével. A "B1-szint" fogalom mindenhol szembe fog jönni veled az elkövetkező hónapokban. Azért, mert a Diplomamentő programot úgy találták ki, hogy a B1 szintet meg kell ütnöd ahhoz, hogy egyáltalán bekerülj a programba!

Amikor azt mondjuk, hogy B1 szinten vagy, akkor:

  • megértesz - olvasva vagy hallgatva - ismerős témákban felvetett érveket, gondolatokat, elsősorban munkahelyi és iskolai helyzetekben,

  • hatékonyan kezelsz utazások során természetesen előforduló kommunikációs helyzeteket (pl. üzletekben, intézményekben, konflikutus szituációkban stb.),

  • összefüggő szövegeket produkálsz írásban vagy szóban személyes és munkahelyi témákban,

  • el tudod mesélni, le tudod írni saját élményeidet, reményeidet, terveidet, megélt eseményeket írásban vagy szóban,

  • meg tudsz fogalmazni rövid érveket, magyarázatokat véleményed és terveid megindoklására.

A végcél egyértelmű: a B2-es vizsga. 

Addig is teszteld magad B1 szinten!

A Diplomamentő II. programban biztosan fogsz B1-es szintfelmérő teszt(ek)et megoldani, először várhatóan augusztusban, a központi jelentkezés keretében. Addig is, hogy képben legyél arról, hogy most milyen szinten állsz, csináld végig az Euroexam előzetes szintfelmérő tesztjét, majd az elért eredményedhez írt értékelésünket! Ezzel abban segítünk, hogy reális képet kapj a felkészültséged szintjéről.


Diplomamentő II. Program - Előzetes szintfelmérő teszt


Az első lépést meg is tetted, a következő fontos teendőidre pedig folymatosan emlékeztetünk Diplomamentő II. oldalunkon és a Facebook-on.

A sikeres B1-ről B2-re lépés végén pedig ez vár rád:

 

0
Hozzászólás