Vissza a Blog főoldalra

Milyen volt a Social Sciences Camp?

Egy hét a nyárból, tanulás 7/24-ben, aztán go2uni!

Évente ezrek jelentkeznek brit egyetemekre, sokan sikerrel. Hogy még többen legyenek a sikeresek, az Euroexam International ismét egy hiánypótló kezdeményezéssel rukkolt elő. A moduláris go2uni programban június egy-egy hetében előbb a Social Sciences, majd a Natural Sciences Camp keretei közt vehettek részt két diákcsoport tematikus, felvételi előkészítő képzésben. 

Öt mozgalmas nap, hasznos témák, nagy nemzetközi tapasztalattal bíró oktatók várták a diákokat a Social Sciences héten, ők pedig ezt folyamatos figyelemmel, aktivitással, okos kérdésekkel viszonozták. Sőt, az órák után még ezerrel készültek a következő napra is. De ez természetes, ők egy jónevű brit egyetemen szeretnének pszichológiát, nemzetközi kapcsolatokat, közgazdaságtant, jogot vagy régészetet tanulni. 

A neves szakemberekből álló oktatók interaktív, angol nyelvű óráikon bepillantást adtak szakterületük fő irányaiba, izgalmas kérdéseibe, módszertanába és angol szakszókincsébe. Minden témához olvasmánylista is járt, hogy a diákok a kurzus után tovább mélyíthessék tudásukat. A csapat tagjai az ország egyik legjobb egyetemének könyvtárába is ellátogattak, hogy elmerüljenek a kutatásmódszertan rejtelmeibe. Tovább emelte a kurzus hasznosságát, hogy a University of Exeter magyar szervezete, a Hungarian Society elnöke is beszélgetett a diákokkal külföldi tanulásról, pályaválasztásról, a kinti magyar egyetemisták által megélt nehézségekről és sikerekről.

“A tanárok lelkesedése és dinamikája nagyon jó hangulatot teremtett. Nagyon hasznosnak találtam az órákat.”

Úgy prezentáltak, mintha profi előadóknak születtek volna!

Diákjaink olvastak, hallgattak, jegyzeteltek, játszottak, gondolkodtak, érveltek, vitáztak, tornáztak - amikor leesett az adrenalin szintjük -, kártyáztak és nem kevés prezit tartottak, rövidebbet és hosszabbat is. Az előadások alapján a tanárok, neves előadók megállapíthatták, hogy milyen profi a diákok gondolkodásmódja, és a tanultakat milyen hatásosan tudták elővezetni, elképesztő angolsággal. Nem akármilyen eredménye volt mindez az 5 napos, iszonyatosan intenzív közös munkának. Ne feledjétek, a programhoz bárki, bármikor csatlakozhat, és a jövőben is hasonló tapasztalatokhoz juthat.

“Úgy érzem, ez alatt a pár óra alatt tanultam meg igazán angolul. Aki elvégzi ezt az Academic English kurzust, annak ezután már gyerekjáték lesz a "fancy" beszéd. :)“

 

“Boldog vagyok, hogy tagja lehettem egy hihetetlenül tehetséges, kreatív és szorgalmas csapatnak! Meleg szívvel ajánlom a go2uni angol nyelvű társadalomtudományi kurzusát azoknak, akik szuper szakemberektől szeretnének tanulni. Köszönöm a fantasztikus, elképesztően hasznos órákat. A legjobb hetem volt a nyáron!”

Ezt is mondták még a részt vevő diákok:

Mit és hogyan csináltak a "szuper" oktatók?

“Interaktív volt, pörgős és informatív. Így kellene tanítani az iskolákban.”

Milyen témákról is volt szó?

“A kísérleti pszichológia által megismertem olyan területeket, amikkel eddig még nem találkoztam, [...] Sokat segített, hogy elképzeljem milyen lehet egy kutatás.”

“Egy olyan képet kaptunk a szociálpszichológiáról, amit a mindennapi életben is tudunk használni.”

Emberi jogok: "Nagyon tetszett, hogy interaktív volt és ember-központú volt. A különböző ügyek, amikkel foglalkoztunk nagyon izgalmasak voltak."

Nemzetközi kapcsolatok: "Segített különböző szempontokból megvilágítani a világ problémáit, és megismerni a világunk nehézségeit, változatosságát."

A go2uni nem áll meg, és a Natural Sciences tárgyakban továbbtanulók ugyanilyen szuperhétre számíthatnak. Hamarosan újabb beszámolóval jelentkezünk.

0
Hozzászólás