Vissza a Blog főoldalra

Mindent mindenkiről - angolul

Érettségire készülsz? Vizsgára? Vagy csak az átlagnál nagyobb a tudásszomjad? Eshetsz bármelyik csoportba, egy átlagos "wikipedia szintű angol tudással" simán megbírkózhatsz a Map of Contemporaries (magyarul: "Kortársak térképe") oldallal. Egy kattintás arra a névre, akiről többet akarsz megtudni, és már a róluk szóló angol nyelvű wikipedia oldalon is találod magad. 

Szóval, ha meg szeretnéd tudni, hogy mi köti össze Jack Nicholson-t Lionel Messivel, Louis Armstrong-gal, Lady Gaga-t Mozart-tal vagy Michelangelo-val? Persze kapásból azt mondjuk, hogy semmi, de ettől még mind a hatukat megtalálod egyetlen képernyőn ezen a átványos ábrán. A "térkép" hasznosságát növeli a jobb szélen található két kereső lista, amikben témák és országok szerint tudsz böngészni, így kisebb listákból is válogathatsz, ha szeretnél (pl. magyar sportolók, tudósok, angol írók stb.). Az sem semmi, hogy a timeline a mából időszámításunk előtt 2600-ig megy vissza.

>>> A térkép létrejöttének sztorija sem hétköznapi, és nem mellékesen ezt is közösségi platformként lehet továbbfejleszteni yes

0
Hozzászólás