Vissza a Blog főoldalra

Ők segítenek megvalósítani az álmaidat: a go2uni csapat (1. rész)

Amikor azt mondjuk, a külföldi továbbtanulás számodra is lehetséges, nem a levegőbe beszélünk. Mentoraink egytől-egyig neves külföldi egyetemek egykori és jelenlegi hallgatói, így tisztában vannak a felvételi eljárás folyamatával, és ha azon túljutottál, jó tanácsokkal szolgálnak azzal kapcsolatban is, hogyan boldogulj a kinti környezetben.

Nem egyszerű feladat Magyarországról bejutni egy nyugat-európai vagy tengerentúli egyetemre. Eltérő mentalitás, nagyon különböző oktatási rendszer, szokatlan elvárások – csupa olyan tényező, amelyek könnyen visszariasztanak bárkit, főleg azt, aki még nem is tudja biztosan, mit szeretne tanulni, csak azt, hogy az itthoni kínálat nem tudja megadni azt, amire vágyik.

A go2uni azt a küldetést vállalta, hogy személyre szabott tanácsadással végigkísér a megfelelő egyetem kiválasztásában, a felvételihez szükséges dokumentumok elkészítésében, az eljárás lebonyolításában, és akár a felvételi vizsgát is megírhatod nálunk. Mindez persze nem lehetséges másként, csak úgy, hogy nagy hangsúlyt helyezünk a személyes tanácsadásra, ahol mindenki azt a segítséget kapja meg, amire szüksége van.

Jelentkezz egy ingyenes tanácsadásra, ismerd meg a go2uni csapatát, és valósítsd meg céljaidat te is!

Mentoraink különböző tudományterületekről érkeztek, de mindannyiukban közös, hogy neves külföldi egyetemeken tanultak, és tudományos-szakmai karrierjük mellett is fontosnak tartják, hogy segítsenek másokat céljaik megvalósításában. Igen, akár téged is. Ismerd meg őket!

Nádas Rita, a go2uni programvezetője, pszichológus konzulense

Rita az ELTE-n szerzett pszichológia-amerikanisztika szakos diplomát, ez alatt egy évig volt a connecticuti Trinity College ösztöndíjas hallgatója, ahol különösen a Kritkus gondolkodás és az Iskolák elemzése című kurzusok voltak rá nagy hatással. Mindeközben hat éven át főállású kutató volt a Cambridge Assessmentnél, az egyetemhez tartozó nemzeti vizsgaközpontban, amely – többek között – az IELTS nyelvvizsgát és az egyetemi felvételiket is készíti. Mindezeknek köszönhetően nagy tapasztalattal bír az Egyesült Királyság érettségi és felvételi rendszerével kapcsolatban. Cambridge-ben mesterdiplomát szerzett pedagógiából, és 2014 óta segít magyar fiatalokat a külföldi egyetemekre vezető felvételi eljárások során. Szabadidejében szívesen adja át magát a latin ritmusoknak, salsázik, és dobolt már szamba zenekarban is.

Dr. Győri Dávid, mentor

Dávid a Semmelweis Egyetemen végzett, és szerzett Ph.D címet celluláris és molekuláris orvoslásból. Posztdoktori képzés keretében a Cambridge-i Babraham Intézetben a rákos megbetegedésekkel kapcsolatos, a velünk született immunrendszerben jelentkező rendellenes működésekért felelős sejtszintű mechanizmusokat kutatta. Jelenleg a Semmelweis Egyetem adjunktusaként folytatja a kutatómunkát, miközben mentorként segíti a külföldön továbbtanulni vágyó magyar fiatalokat.

Tálas Judit, mentor

Judit Budapesten született, de Luxemburgban nőtt fel, ahol az Európai Iskolában volt alkalma részt venni a helyi sokszínű és multikulturális közösségben. A Cambridge-i Egyetemen természettudományt tanult (Natural Sciences), ahol molekuláris botanikára szakosodott. Az évek során gyakran korrepetált diákokat, de Cambridge-ben elkezdett tanítani biológát A-level szinten egy helyi iskolában. Továbbra is folytatja az oktatást biológia és kémia témakörében online, és tanácsot ad a külföldi egyetemekre jelentkező diákoknak a felvételi folyamatával kapcsolatban. Szeptemberben Judit visszatér Angliába, hogy elkezdje a mesterképzést növénygenetika témakörben a John Innes Centerben, Norwichban.

Máté Bálint, mentor

Bálint mechatronikai mérnöki alapszakos diplomája (BME) megszerzése után rövid ideig kvantitatív elemzőként gyakornokoskodott. Ezután matematikus mesterdiplomát szerzett a CEU-n, itt kezdett el érdeklődni az elméleti fizikát leíró geometriai struktúrák iránt. Tanulmányai utolsó évében visszatért a pénzügyi szektorba gyakornokoskodni, ahol neurális hálókat alkalmazott bizonyos pénzügyi mutatók anomáliadetektálására. Jelenleg a Hamburgi Egyetemen hallgat fizikát. Fő érdeklődési területe a geometria, topológia és matematikai fizika, de időnként szeret visszatérni a gyökerekhez, és mérnökként gondolkodni. Szabadidejében kosárlabdázik.

0
Hozzászólás