Vissza a Blog főoldalra

Rabok legyünk vagy szabad(úszó)k?

Szerinted e sorok írója hol van, mit visel, amikor ezeket a szavakat képernyőre veti? (Megfejtés: hajnali terasz, nyugágy, rózsaszín pizsama, macipapucs, park, fogorvosi váró, stb. - iroda a közelben sincs. cheeky Mert e sorok írója freelancer, önfoglalkoztató digitális nomád.cool) Rengeteg munkát lehet bárhonnan végezni, csupán internet kell hozzá és bármilyen digitális eszköz. A Brightside a minap szórakoztató képsorozatot tett közzé, amelyben összehasonlítja  a freelance (szabadúszó) munkát az office job-bal.

Amellett, hogy humoros és informatív, ez titokban NYELVVIZSGA FELADAT!!!! Az Euroexam B1 és B2 szóbeli 4. feladatában vizsgázótársaddal egy témát kell megvitatnod, és miután közösen összedobtok egy szempontlistát, a vita során eldöntitek, melyik elem a legfontosabb és miért. De lehetne ez egy B2-es  esszéírás feladat is.

 

Euroexam nyelvvizsga feladat a szabadúszókról

Íme néhány kép, hogy a többit lásd, nyisd meg az eredeti oldalt!

Ha esik, ki ne tedd a lábad! Dolgozz otthonról!

Állásinterjúra öltözz fel rendesen, legalábbis deréktól felfelé!

A képek óriási segítséget nyújtanak a feladat megoldásában!

  1. Először a 3 pár kép alapján foglald össze szóban az érveidet az office jobs és a freelance jobs közti különbségekről, és vedd bele a saját preferenciádat is. Vedd fel magad a mobiloddal, majd hallgasd vissza és értékeld magad.

  2. Egy másik lehetőségként fogd valamelyik képet, és mesélj el múlt időben egy ahhoz kapcsolódó igaz vagy kitalált történetet magadról.

  3. Az 1. feladatban elmondott érveid alapján írj egy jól szerkesztett, formális esszét "Freelance jobs are more attractive than office jobs in the 21st century" kb. 150-170 szóval. Ha van kedved, küldd be nekünk az esszét az info@euroexam.org címre (tárgysorba: "freelance vs office jobs"). Mi pedig  vizsgaszempontok alapján pontozva és feedback-kel küldhük vissza neked néhány napon belül.

>>> Innen tölthetsz le nyelvvizsga mintafeladatokat és eldöntheted, a fenti gyakorlás tényleg hasznos-e. wink

>>> Itt pedig elolvashatod, hogy érdemes felkészülnöd a fenti nyelvvizsga feladatokra.

0
Hozzászólás