Vissza a Blog főoldalra

Sorozat-os kihágás ;)

Gyakran vesztegeted az idődet sorozatnézéssel? Ha lelkiismeretfurdalás gyötör emiatt, mi könnyen segíthetünk! A sorozatnézés ugyanis nem időpocsékolás, ha eredeti nyelven nézed őket. (Nyilván nem Magdi Anyusra és a többiekre gondolunk, krghmmm...)

Tudatosítsd magadban, hogy egy sorozat vagy epizódjai nem csak szórakoztatnak vagy megnevettetnek, hanem fokozhatják nyelvtanulásod eredményességét is - főleg a hallásértésed és szókincsed gyakorlását. Hogy hogyan? Fogj egy rövid részt a kedvenceid egyikéből (a legemlékezetesebb darabok általában megtalálhatók a videómegosztókon), és figyelj!

 

Itt van például ez a videó. Nézd végig, mosolyintsd el magad kicsit, aztán megint nézd meg, figyelve arra, hogy ki mit mondott és miért. Nyugodtan állítsd meg a felvételt bárhol, léptesd vissza, hallgass meg egy részt újra, tied a pálya!

 

 

Megnézted, kivesézted? Ma is gyakoroltál, tanultál valamit!

Nos, ahol ezt találtuk, lesz ott több is, és ezzel nem mondtunk újdonságotRonts rá a netre, tanulj kedvenc sorozataid, filmjeid jeleneteiből!

>>> Ha szereted a Friends sorozatot, tetszeni fog ez a pár dolog, amit talán nem hallottál még.
 

>>> A Friends tv.com oldala, ahol más sorozatokról is tájékozódhatsz.

>>> Ráadásként pedig egy játék a főcímdal szövegével (kezdetnek válaszd a 'beginner' mode-ot, kövesd és az utasításokat!

0
Hozzászólás