Tuti hack-ek és képregények Picture story-záshoz :)

garfield picture story

A minap hallottam valakit hőbörögni, hogy "Mért kell a nyelvvizsgához ez a picture story? Miért nem lehet szimpla képleírás? Bevágom, hogy 'áj ken szííí indö pikcsör... indöbekkránd...', aztán kész!" Nos, a magyarázat a nyelvvizsga jellegéből adódik.

Mit is csinál egy jó nyelvvizsga?

Nagy szakértelemmel, hangyaszorgalommal olyan feladatokat agyalnak ki, amik a lehető legobjektívabban, legigazságosabban és legmegbízhatóbban mérik a való életben használható nyelvtudásodat.

És hogy illik ebbe a picture story?

Ebből a feladatból derül ki, hogy tudsz-e 2 percig összefüggően, folyékonyan beszélni, úgy, mint amikor a barátaiddal sztorizol, pletykálsz. Amikor pl. elmesélsz egy filmet, vagy hogy mi történt veled a minap. Nem ronthatunk rá a stresszes vizsgázóra, hogy na, akkor most mesélj egy random sztorit vagy valami filmet! Ezért hívjuk segítségül a szöveg nélküli képregényt.

A picture story-ra igen könnyű felkészülni, sztorizni mindenki tud és szeret. Szinte bármilyen képregény lehet kindulópont, akár hosszú, akár rövid. Hogy ezeknél van a képekhez szöveg? Sebaj! Egyenlőre a felkészülésnél tartasz, nem is baj, ha van egy kis reading a dologban. Nézd meg például ezt:

Monty

forrás: http://www.gocomics.com/monty

On a winter day Monty went out to walk his dog. As they were walking peacefully, Monty spotted someone very suspicious. The person was wearing a ski mask and he was carrying the neighbour’s sled. Monty was absolutely sure he had stolen it from his neighbour, Tim. He decided to stop the thief, he grabbed the sled and said it belonged to Tim. The guy then took off the mask to reveal he was actually Tim. It was a truly awkward moment. Finally, after Tim left, Monty’s concluded that masks should be outlawed.

A GoComics oldalon csilliómillió hasonlóan vicces, rövid képregényt találsz, igaz, némelyik ‘inappropriate’, de már nagy vagy, ugye?

írta: Barbi / 2019-06-28