Vissza a Blog főoldalra

Vizsgacsalás... Indiában! Még ilyet!

Kütyükkel teli csalómellény vizsgára?

Mi is kell a mai kor igényeinek megfelelő vizsgacsaláshoz? Csak egy trendi mellény, vagy spéci ing, egy elrejtett adóvevő, a fülben pedig egy még kisebb, láthatatlan fülhallgató. Indiában sokáig lebukás nélkül folyt a gyakorlat, pedig semmi titkolózás nem vette körül: a technikai eszközöket egy szupermarketben is be lehetet szerezni. Ha még többet szeretnétek tudni, íme egy BBC videó, és ezúttal kaptok hozzá egy egyszerű vocabulary building jópofaságot is.  Akkor gyerünk!

 

Nézd végig a BBC rövid videóját kétszer vagy háromszor. Közben vagy utána olvasd el a kis summary-t, amin nem szó szerinti átirat. A szövegben 7 szó betűit összekutyultuk. Na ezeket kéne kitalálnod, persze a videó segít  .

Summary

Exam cheats in India have (1) lopdedvee various high-tech gear to help them get top (2) kmsra. These brillianty clever devices are sold in shops and (3) sibewset.
The (4) gternasst example is a cheater’s vest. Its components are a microphone (5) eddnhi in the neck, a cell phone receiver, and a bluetooth earpiece with an (6) ennntaa. These are connected and allow the student to tell the question to their better-educated partners, who will inform the cheat of the right (7) wanres.

>>> Egy minden szempontból izgalmas, elgondolkodtató - mondjuk mind-boggling - infografika amerikai középiskolások és egyetemisták puskázási és csalási szokásairól, és ezek okairól

0
Hozzászólás