Vissza a Blog főoldalra

Vocabulary Quiz a Webster szótártól

Naponta találsz az üzenőfaladon vagy máshol olyan megosztott weboldalakat, amikkel tesztelheted az angol szókincsedet. Aztán katt és kipróbálod. Az eredményt pedig vagy büszkén megosztod, vagy csendben hallgatsz róla - mindkettő érthető  De leggyakrabban ez egy egyszeri próbálkozás marad.

Mi lenne, ha ehelyett rendszeres öntesztelésre és gyakorlásra vállalkoznál egy olyan megbízható szótár játékosan komoly kvízével, mint amilyet a Merriam-Webster Learner's Dictionary egyik oldalán találsz! Hatalmas előnye, hogy mindig más 10-10 szavas kvízzel gyakorolhatsz, időlimittel (15 másodperc szavanként). Azt is megadja minden szó esetében, hogy könnyű vagy nehezebb a jelentést kitalálni (ez nyilván attól függ, hogy a szótár szerkesztői az adott szót vagy kifejezést milyen gyakorinak, fontosnak tartják). Amitől igazi játékká, versenyzéssé válik a vocabulary gyakorlás az az, hogy az egyes szavakkal szerzett pontjaidat a gyorsaságod és a nehézségi fok egyaránt befolyásolja, így érdemes sok körrel sokszor tíz szóval játszani, hogy egyre több pontod legyen egy adott körben. Azt is láthatod a végén, hogy az eredményed jónak  vagy kevésbé szupernek tűnik másokéhoz viszonyítva.

>>> Na habozz, vágj bele a Webster Learner's Vocabulary Quiz első körébe, aztán úgysincs megállás!

>>> iPhone-osoknak ajánljuk a Webster többféle szókincsgyakorló játékát, amit a Quizzitive app-ben érhettek el, ezt pedig innen töthetitek le.

 

 

0
Hozzászólás