Vocabulary Quiz a Webster szótártól

tablet lány webster szótár szókincs

Naponta találsz az üzenőfaladon vagy máshol olyan megosztott weboldalakat, amikkel tesztelheted az angol szókincsedet. Aztán katt és kipróbálod. Az eredményt pedig vagy büszkén megosztod, vagy csendben hallgatsz róla - mindkettő érthető  De leggyakrabban ez egy egyszeri próbálkozás marad.

Mi lenne, ha ehelyett rendszeres öntesztelésre és gyakorlásra vállalkoznál egy olyan megbízható szótár játékosan komoly kvízével, mint amilyet a Merriam-Webster Learner's Dictionary egyik oldalán találsz! Hatalmas előnye, hogy mindig más 10-10 szavas kvízzel gyakorolhatsz, időlimittel (15 másodperc szavanként). Azt is megadja minden szó esetében, hogy könnyű vagy nehezebb a jelentést kitalálni (ez nyilván attól függ, hogy a szótár szerkesztői az adott szót vagy kifejezést milyen gyakorinak, fontosnak tartják). Amitől igazi játékká, versenyzéssé válik a vocabulary gyakorlás az az, hogy az egyes szavakkal szerzett pontjaidat a gyorsaságod és a nehézségi fok egyaránt befolyásolja, így érdemes sok körrel sokszor tíz szóval játszani, hogy egyre több pontod legyen egy adott körben. Azt is láthatod a végén, hogy az eredményed jónak vagy kevésbé szupernek tűnik másokéhoz viszonyítva.

Ne habozz, vágj bele a Webster Learner's Vocabulary Quiz első körébe, aztán úgysincs megállás!

>>> iPhone-osoknak ajánljuk a Webster többféle szókincsgyakorló játékát, amit a Quizzitive app-ben érhettek el, ezt pedig innen töthetitek le.

Webster vocabulary quiz screenshot

 

 

 

írta: Euroexam / 2019-07-16