Vissza a Blog főoldalra

What the heck! A Star Wars picture story!?

Az embernek már épp a könyökén jön ki a Star Wars, amikor a Twitteren legelészve meglátja a videót, amiben Stephen Colbert, a CBS TV csatorna Late Show-jának műsorvezetője mit csinál?????
Vuki legyek, ha nem egy Euroexam szóbeli B2 vizsga pikcsörsztorit mond el!!!  Esküszöm, ez az! (Oké, igaz, a felvezetőben azt magyarázza, hogy kínaiak számára foglalja össze a Star Wars sztorit röviden, de... hát ...)

Nézd csak, szerintünk ez volt a question paper-en:

screenshot-www.youtube.com 2015-12-19 22-26-28.pngscreenshot-www.youtube.com 2015-12-19 22-26-54.pngscreenshot-www.youtube.com 2015-12-19 22-27-11.pngscreenshot-www.youtube.com 2015-12-19 22-27-38.pngscreenshot-www.youtube.com 2015-12-19 22-28-40.png

És ezt mondta:
Ja, gondoltuk tanulj belőle valamit. A lenti 8 szó hiányzik a szövegből, tedd vissza, aztán ellenőrizd magadat a videó alapján, így egy kosszal megvolt a reading, a listening, ráadásul kaptál egy vicces picture story mintamegoldást. A sztori a videóban 1:22-nél kezdődik.

father      man      friend      planet      sister      hero      dance      robots

Star Wars is a story of a simple farm boy who buys two __________(1). One looks like a garbage can, the other is programmed to be scared all the time for some reason, I'm not sure why. The robots lead the farm boy to an elderly shut-in, who tells them they must defeat a handicapped __________(2) who needs a full-body respirator just to stay alive. Then they meet up with a criminal and his screaming dog __________(3), who give them a ride to outer space, where the farm boy makes out with his own __________(4). Then, with the help of a mysterious force known as the force, the farm boy becomes a great __________(5), so he runs around the swamp wearing a muppet like a backpack. Anyway, the bad guy explodes the __________(6), so then they explode his planet, so then he builds another planet, then they explode that planet, then the farm boy helps kill the bad guy because the bad guy killed his __________(7), even though he actually is his father. And the whole thing ends with a __________(8) party with a bunch of teddy bears and ghosts.  

>>> Itt olvashatsz róla, hogy Kínában már bemutatták a Csillagok Háborúját.

>>> Itt tudod letölteni a Euroexam B2 szóbeli feladatsort, amiben két igazi picture story feladat is van. (Gördítsd le a pdf letöltéséhez)

>>> Korábban írtunk már arról, hogy érdemes talk show-kat nézni eredeti nyelven.

0
Hozzászólás