Vissza a Blog főoldalra

Blog

írta: decima vector /
2019-04-18 14:50
Tegnap ért haza a go2uni csapata Skóciából, ahol három nap alatt meglátogatták a két legnívósabb skót egyetemet, és tájékozódtak az ottani egyetemi életről. A program sűrű volt, a hőmérséklet pedig amolyan skóciai, de a fényképek tanúsága szerint az idő nemcsak hasznosan, hanem jó hangulatban is telt.
írta: septima vector /
2019-04-18 10:04
Szótárral nyelvvizsgán? Mikor és mit érdemes előkeresni a szótárban? Mire figyeljen a nyelvvizsgán a szótárhasználó, ha a túlzott szótárhasználat miatt nem akar kifutni az időből sem, de a szótár mellőzése miatt sem akar tévedni? Tippek nyelvvizsgai szótározáshoz.
írta: septima vector /
2019-04-17 16:15
Nem születik mindenki újságírónak, de a nyelvvizsgán könnyen előfordulhat, hogy az írásbeli részeként cikket kell írnod. Az alábbiakban ehhez nyújtunk néhány hasznos tippet.
írta: septima vector /
2019-04-17 11:21
Könnyen lehet az az ember benyomása, hogy külföldi egyetemen tanulni csak a gazdag kevesek kiváltsága, de ez korántsem igaz. Gondos tervezéssel és a go2uni segítségével a külföldi továbbtanulás számodra is elérhető.
írta: septima vector /
2019-04-15 11:22
Már alig egy hónap maradt, mielőtt nyelvvizsgáznál? Íme, néhány jótanács az utolsó időszakra - akkor is, ha szeretsz az utolsó pillanatban dönteni fontos dolgokról.
írta: septima vector /
2019-04-12 11:26
Mennél, de félsz? Egyik nap úgy érzed, tiéd a világ, másnap mégis lebeszéled magad, mert ez neked úgyse sikerülhet? Összeszedtünk 3 alaptalan és egy megalapozott aggályt a külföldi továbbtanulással kapcsolatban.
írta: septima vector /
2019-04-12 09:16
Az online kommentelés valahol olyan, mint a foci: mindenki úgy érzi, ért hozzá. Holott ez távolról sem igaz: ennek is megvannak a maga szabályai, melyek ismerete elengedhetetlen a nyelvvizsgán a sikeres feladatmegoldás érdekében. Tippek az online kommenteléshez!
írta: septima vector /
2019-04-10 12:15
Izzadó tenyér, hevesen verő szív, kiszáradó torok és az érzés, hogy nem tudsz az égvilágon semmit. Kevés szerencsés kivételtől eltekintve az emberek többsége tapasztalja a fentieket vizsgahelyzetben, sőt ezeknél kellemetlenebb testi tünetek is vannak, amelyek megkeseríthetik az egyébként sem könnyű vizsganapokat. Íme pár tipp, amivel megakadályozhatod, hogy a vizsgastressz az utadba álljon.
írta: decima vector /
2019-04-10 09:59
Amikor azt mondjuk, a külföldi továbbtanulás számodra is lehetséges, nem a levegőbe beszélünk. Mentoraink egytől-egyig neves külföldi egyetemek egykori és jelenlegi hallgatói, így tisztában vannak a felvételi eljárás folyamatával, és ha azon túl jutottál, jó tanácsokkal szolgálnak azzal kapcsolatban is, hogyan boldogulj a kinti környezetben.
írta: septima vector /
2019-04-09 08:26
Közeleg a májusi nyelvvizsga-időszak, de még nem döntöttél, melyik nyelvvizsga-típust próbáld meg? Alábbi cikkünk a bizonytalankodóknak és azoknak szól, akik esetleg a TELC-re mentek volna, de más nyelvvizsgát kell hirtelen választaniuk.
írta: septima vector /
2019-04-05 09:39
Álmodoztál már arról, hogy a kedvenc hobbidból diplomázol? Esetleg arról, hogy már az egyetemi évek alatt jobbá teszed a Földet? Vagy simán csak szeretnél nagyon sok pénzt keresni azzal, hogy a világ előtt jársz egy lépéssel? Mutatunk pár amerikai egyetemet, ahol mindezek lehetségesek.
írta: Pessima Vector /
2019-04-04 11:00
A kommunikáció különböző szintjeihez szükséges szókincs megszerzése nem könnyű feladat, de távolról sem lehetetlen. Hét tipp arra, hogyan juthatsz el a vizsgához szükséges szókincs megszerzéséhez.
írta: septima vector /
2019-04-03 11:17
A Glasgow-i Egyetem nyolctagú csapata idén nyáron Thaiföldre utazik, hogy egy hathetes expedíció keretében adatokat gyűjtsön a búvárturizmus tengeri élővilágra gyakorolt hatásáról. Az Euroexam International által is szponzorált projekt segítségével nemcsak a tengerek világába, hanem az előkészületekbe, ezáltal a brit egyetemisták életébe is bepillantást nyerhetünk.
írta: septima vector /
2019-04-03 10:43
Egyre többen fedezik fel, hogy külföldi, akár felső ligás egyetemeken tanulni nem is akkora luxus. Sőt, ha azt nézzük, mennyire terheli a családi büdzsét három-öt év magyar felsőoktatás, összevetésben már nem is olyan kiugróan magasak a külföldi tanulmányok költségei sem. De miért jó neked, ha külföldön tanulsz tovább?
írta: septima vector /
2019-04-02 10:24
Hogyan dolgozhatod fel hatékonyan az olvasott szöveget a nyelvvizsgán? Hogyan lehet egyáltalán jobban és értőbben olvasni? Milyen trükkök léteznek az olvasott szövegek jobb megértéséhez?
írta: septima vector /
2019-04-01 10:15
Rengeteg tippet, ötletet kaptál már, hogyan is éld túl sikeresen a szóbeli vizsgaszituációt. Az alábbiakban arról olvashatunk, mit NE tegyünk szóbeli nyelvvizsgán.
írta: septima vector /
2019-03-28 17:44
Minden bizonnyal sokakat foglalkoztat a gondolat, hogy külföldi egyetemen folytassák tanulmányaikat, és jó páran el is jutnak odáig, hogy lépéseket tegyenek ennek érdekében. Jóval kevesebben vannak viszont azok, akiknek pontos fogalmaik vannak azzal kapcsolatban, milyen anyagi vonzatai vannak a külföldi egyetemi éveknek. Ebben segítünk most.
írta: septima vector /
2019-03-28 10:01
Sok százan reagáltatok a két youtuber, Lina és Panni felhívására, amiben azt kérték, írjátok meg, mik azok a dolgok, amik leginkább foglalkoztatnak benneteket a nyelvvizsgával kapcsolatban.
írta: septima vector /
2019-03-26 15:10
Párban menni szóbeli nyelvvizsgára? Bizony, ez is egy opció. Vannak előnyei, hátrányai? Erről kérdeztünk két olyan nyelvvizsgázót, akik az Euroexam B2-es angol nyelvvizságján mérették meg magukat – sikerrel!
írta: septima vector /
2019-03-26 09:12
Egy ország, amelynek a nemzeti állata az unikornis, eleve nem lehet rossz hely, de ennél komolyabb érvek is szólnak amellett, hogy érdemes Skóciában egyetemi tanulmányokat folytatni.
írta: septima vector /
2019-03-22 11:19
Ha esetleg kétségeid lennének afelől, mi vár rád a szóbeli nyelvvizsgán, hogyan is kellene rá felkészülnöd – nem csupán lélekben –, akkor habozás nélkül olvass tovább!
írta: septima vector /
2019-03-20 08:24
Ha esetleg bizonytalan vagy abban, mit és hogyan kellene írnod a nyelvvizsgán, álljon itt néhány tanulási és vizsgatipp az eredményes felkészülés és még annál is eredményesebb nyelvvizsga érdekében.
írta: septima vector /
2019-03-19 09:24
Gondoltál már arra, hogy külföldi egyetemre jelentkezz? A külföldi egyetemek egyáltalán nem csak milliárdosoknak szólnak – ha szeretnél bepillantani egy igazán nívós egyetem mindennapjaiba, ha megfontolnád, hogy egy ilyen helyen tanulj a következő pár évben, tarts velünk, és nézz bele a két legjobb skót egyetem életébe.
írta: septima vector /
2019-03-18 08:45
Csak pár órád van hetente a gyakorlásra? Szükséged van online segítségre a felkészüléshez? Az ingyenes online felkészítő tanfolyam során állandó visszajelzéseket kapsz, megoldott feladataidat online kijavítják és értékelik... Mindezt ingyen.
írta: septima vector /
2019-03-14 09:26
Érettségi előtt állsz? Nyelvvizsgát is tennél? Nem akarsz mindent az utolsó pillanatra hagyni? Ha nem feltétlenül úgy döntesz, hogy mindent egy lapra téve májusban próbálsz nyelvvizsgázni és érettségizni egyszerre, itt a soha vissza nem térő lehetőség: Euroexam B2-es (középfokú) angol nyelvvizsga április 13-án!
írta: Rádai tanár úr /
2019-03-12 11:35
Ma már a bölcsész vagy természettudós kategóriák elavultak. Egy vadiúj brit egyetem, a London Interdisciplinary School komplex tudást, készségeket akar adni, melyeknek birtokosai élharcosai lesznek a globális kihívások megoldásának.
írta: septima vector /
2019-03-09 04:00
Ha esetleg eddig a TELC nyelvvizsgán gondolkodtál, de lemaradtál róla, az Euroexam akkor is jó választás! Ha májusig szeretnél nyelvvizsgázni, de nem tudod még, melyik nyelvvizsgát válaszd, az Euroexam mindenképp jó választás! Ha a felkészüléshez kellenek anyagok, az Euroexam akkor is jó választás!
írta: RemzsoAnna /
2019-01-07 13:50
Nem kerültél be a kiszemelt felsőoktatási intézménybe? Vagy még nem tudod, mi leszel, ha "nagy leszel"? Ne ess kétségbe, számos alternatíva áll rendelkezésedre, amivel nemcsak tapasztalatot szerezhetsz és elsajátíthatsz egy szakmát, de a nyelvtudásodat is tökélyre fejlesztheted! Így már semmi akadálya nem lesz, hogy felvegyenek álmaid egyetemére vagy munkahelyére!

Kilépési egyezmény - Mi lesz a UK-ben tanulókkal a Brexit után?

Yippiiiieeee! Emojis!

Emojik. Nap mint nap használod, de semmit sem tudsz róluk? Na majd most...

Couchsurfing vs. Hostels

Ha olcsó szállásról kell döntenünk, valaki kanapéja jó lesz? Szókincsfejlesztés és szóbeli vizsga tréning :)

Hey Jude - One of the greatest hits of the Beatles has turned 50

Készen állsz a diplomamentésre? Nyomj egy szintfelmérőt!

Hamarosan vár egy teljes B1-es szintfelmérő, ami eldönti, hogy beférsz-e a Diplomamentő II. program ingyenes nyelvi képzésébe. Itt egy "No Stressz-Előzetes szintfelmérő", vágj bele!

Life Sciences - Summer Camp természettudományos témákban

A go2uni program előző heti Social Science képzését egy új csoport Life Sciences (természettudományos) tábora követte, tele előadásokkal, kísérletekkel, vitákkal, vizsgálatokkal. Mindenki gazdagodott valamivel és felkészültebben várja a brit egyetemre jelentkezést.