Vissza a Blog főoldalra

Címke: bbc learning english

Yippiiiieeee! Emojis!

Emojik. Nap mint nap használod, de semmit sem tudsz róluk? Na majd most...

Presenting like Steve Jobs?

Nem kell Jobs-i babérokra törni, bárki tarthat egy szuper 2 perces prezit egy Euroexam vizsgán. Persze trükköket, technikákat, ötleteket elleshetünk a nagyoktól!

Fejleszd hallásértésedet a BBC-vel!

Nagy Britanniában egyes újszülötteknek két anyukája is lehet? Nem, nem lettünk tudományos folyóirat, ez egy hallásértés gyakorló a BBC Learning English-től. Továbbiak a hajtás után!

Since you were born,... Na, erre jó a Present Perfect!

Tudod, hogy mennyivel több kávét isznak az emberek most, mint amikor megszülettél? Mennyit mozdultak bizonyos tektonikus lemezek? És milyen viszonyban vagy a Present Perfect-tel? És ezeknek mi közük van egymáshoz?

The English We - They? - Speak

Ha szeretnél trendibb lenni, és olyan szavakat szeretnél beépíteni a szókincsedbe mint "me time", "out of juice", vagy "thingy", amik a mai nyelvhasználatot jól tükrözik, böngészgess a "The English We Speak" weboldalon, élvezd a rövid párbeszédeket, és villogj a vizsgán is!

Büdös és finom. Milyen gyümölcs is az a durián?

Pontosan olyan, amilyennek a címben megneveztük. Erről a Dél-Kelet Ázsiában nagy kedvencnek számító gyümölcsről, a duriánról szedtek össze nektek izgalmas információkat vizsgáztató tanáraink és gyúrták össze egy feladattá. Kattints tovább, ha C1-es vizsgára készülsz vagy ha szereted a furcsa ínyencfalatokat ;)

Breaking News! Hírek, gyakorlatok a BBC Learning English-től

Örömmel jelentjük, hogy a BBC Learning English nem tétlenkedik. Legújabb hallásértés gyakorlóiból megtudhatjátok mik is azok a pop up store-ok és alkudozni is megtanulhattok. Gyakorlásra fel, a nagyvilág híreivel!

A jövőről, a jövődért. Gyakorolj!

Egyik kedvenc nyelvgyakorló oldalunk, a BBC Learning English most a futurizmus és utópia témakörét járja körül és ezekhez a témákhoz kínál gyakorló feladatokat. Te szerettél volna például valaha légdeszkát? Ha igen, tanulj velünk!