Vissza a Blog főoldalra

Címke: nyelvhelyesség

Készen állsz a diplomamentésre? Nyomj egy szintfelmérőt!

Hamarosan vár egy teljes B1-es szintfelmérő, ami eldönti, hogy beférsz-e a Diplomamentő II. program ingyenes nyelvi képzésébe. Itt egy "No Stressz-Előzetes szintfelmérő", vágj bele!

Szezonja van, mi az?

Tudod, mit gyártott a Nokia a telefonok előtt?Többek között ezt!

Since you were born,... Na, erre jó a Present Perfect!

Tudod, hogy mennyivel több kávét isznak az emberek most, mint amikor megszülettél? Mennyit mozdultak bizonyos tektonikus lemezek? És milyen viszonyban vagy a Present Perfect-tel? És ezeknek mi közük van egymáshoz?

Ehhhhőőő... elöljárószók

TO vagy FOR? BETWEEN vagy AMONG? Néha logikus, néha nem.

Grrrrrrrr...ammar, főben járó nyelvtani bűnök

Tudd meg, mi főben járó hiba, ami a nyelvhelyességet illeti és mi nem! Íme itt egy videó az 50 leggyakoribb nyelvhelyességi hibáról. Rengeteg olyan lesz, amire azt mondod majd, hogy "Aááááá, hiszen ezt tudom!", és lesz olyan is, amit talán te is rosszul használsz. Gyakorolj, gyúrj, és akkor majd vizsgahelyzetben is brillírozni fogsz :)

Már vágjuk a feltételes módot (What if... 3.)

A feltételes mód azért van, hogy használjuk. Itt a gyakorlási lehetőség!

Csak feltételesen - What if... 2.

Egészen más lenne a világ, ha például egy napra leállna az internet, vagy eltűnne a malária. A The Economist is szentel egy oldalt az ilyen feltételezéseknek. Nézzük, hogy segít mindez a nyelvtanulásodban?

Mi lenne, ha ... (1)

Mi lenne, ha ... Mi lenne, ha mindenki hibátlanul tudná használni a feltételes módot? Neeeee, ez unalmas! Mi lenne, ha ma is lyukkártyákon tárolnánk az információt? Mekkora lenne a Google adatbázisa???

Grammar és Listening, mi közük egymáshoz?

Hát az, hogy ha egy angoltanár logikus magyarázatokkal, illusztrációkkal mesél mindenféle nyelvtani jelenségekről, szabályokról, nyelvhasználatról angolul, akkor azzal nem csak a nyelvhelyessége fejlődik a figyelmes nyelvtanulónak, hanem a hallásértése is. Elég jó párosítás, nem?

Egyszerűen angolul? Szó szerint igaz…

Ez, mármint Simple English Videos ugyanis annak a nyelvgyakorló oldalnak a neve, amely iszonyat szórakoztató módon tanít meg nektek jelentésárnyalatokat, kifejezéseket, olyan képekkel és videókkal, amik garantáltan beleégnek a retinátokba.