Vissza a Blog főoldalra

Címke: szókincs - 1. oldal

7 tipp a szókincsbővítéshez

A kommunikáció különböző szintjeihez szükséges szókincs megszerzése nem könnyű feladat, de távolról sem lehetetlen. Hét tipp arra, hogyan juthatsz el a vizsgához szükséges szókincs megszerzéséhez.

Bikini Day

Július 5. Nemzeti Bikini Nap az Egyesült Államokban. Megünnepeljük?

Beat the heat - Ice cream soda and ice tea

A nyár meleg. Akarsz (tudsz) róla (angolul) beszélni? Néhány lépésben megtanulhatod, két egyszerű recepttel együtt, tripla adag szókincsfejlesztéssel.

Legyél lyrics champion!

Ne rinyáljunk már, hogy nehéz angolul megtanulni, amikor úgy zuhog ránk az élő nyelv, mint az áprilisi eső :D

Ami a vizsgáztatót az őrületbe kergeti - Óvakodj a VERY-től!

Mumus a szóbeli vizsga? Azt hiszed, nem elég a szókincsed?

Bullying, ami több serdülő halálát okozza, mint a közúti balesetek

30 éve minden gyerek egyedül ment iskolába, ma már ez veszélyesnek számít, félünk a balesetektől, emberrablóktól, stb. Pedig ezeknél fenyegetőbb veszély is létezik.

Mansplaining - a pasik jobban tudják (?)

Egyenjogúság a vitában, vagy feminista túlzás?

YOLO

Egy nem hivatalos és komolytalan becslés szerint a magyar harmadikosok 37% százalékának tankönyveibe bele van firkálva, hogy YOLO. Persze nem nagyon tudják, mit jelent ez a menő duma, de most majd megnézhetik az Oxford szótárban.

Idióta? Nem, bocs, idióma ;)

Semmi sem természetesebb, mint a nyarat olyan idiómák tanulásával tölteni, amiben legyek vannak. Legalábbis ezt csinálod, ha ezt most elolvasod :) Barbie's Classes - Part 2

Zenét!

Mindenki tudja, hogy nyelvet tanulni zenével a legkellemesebb. A zene élvezetéhez pedig zenelejátszó és hangszóró kell. És még vagy tucatnyi gadget ;)