Vissza a Blog főoldalra

Címke: szókincsbővítés - 1. oldal

Ezt tedd zsebre! FesztiválszezON!

Nyár, fesztiválok, Sziget. Olvasásértés vizsgafeladat, ami minta a review-hoz, 25 kifejezés, hogy mesélni tudj fesztiválélményeidről

To the BEACH! Picture story lite

Végre nyár! Ideje, hogy a strandon fejleszd a szókincsed, víz mellett gyakorold a picture story-t, mintamegoldással.

Dalszövegek: naná, hogy persze!

Mivel fejleszted leggyakrabban a szókincsed? Mi mással, mint dalszövegekkel, a mindenható lyrics-szekkel :) Naná, hogy persze, mindenki ezt teszi, hiszen ha már úgyis egész nap kedvenc zenéiteket hallgatjátok, akkor miért ne vágnátok be azok szövegeit is angolul, hogy menjen a sing-along! Ebben kaptok megbízható segítséget a Musixmatch lyrics oldalon.

A teacher scribbling on school desks!?

Miért firkál a padokra egy tanár? Pléne a vizsgák előtt... Most megtudod ebből a komplex feladatból.

Americans are ... Who?

Valójában honnan származnak a mai amerikaiak?

Fejleszd hallásértésedet a BBC-vel!

Nagy Britanniában egyes újszülötteknek két anyukája is lehet? Nem, nem lettünk tudományos folyóirat, ez egy hallásértés gyakorló a BBC Learning English-től. Továbbiak a hajtás után!

Gyúrj, mozogj, tekerj és termelj energiát!

Tekerj, fuss, gyúrj a gymben - ezzel hajthatod a párizsi szuperhajót. Ja, és persze bámulhatod a mellbevágó párizsi cityscape-et a Szajnáról.

Tényleg egyre hülyébbek vagyunk? Vagy csak POST-TRUTH?

Az év angol szava, a "post-truth" nem új, de a világ úgy fordult 2016-ban, hogy a sok kampányban hallottunk, olvastunk a tények nagyfokú mellőzésével megfogalmazott, igazi post-truth ígéreteket, fogadalmakat.

Ki beszél? Nature's speaking.

Igazán nem mindennap szól hozzánk az óceán Harrison Ford, vagy a virágok Lupita Nyong'o hangján. Nyolc ismert Hollywood-i színész adja a hangját Földünk veszélyeztetett elemeinek, így jött létre a képben és hangban is csodás "Nature is Speaking" videó sorozat. Dőlj hátra, és...

Oh, linking words! Nélkületek történetmesélés sincs ;)

Nincs összefüggő szöveg kötőszavak, vagyis linking word-ök nélkül. Ezt minden aktív nyelvhasználó és leendő vizsgázó tudja, ami nem jelenti azt, hogy használnák is a linking word-ök széles skáláját. Sebaj, a BBC Learning English egyik többrészes feladatsora majd rávesz titeket, hogy minél több ilyen kötőszót és kifejezést használjatok, főleg szóban, főleg történetmeséléskor. Irány a gyakorlás oldala!