Vissza a Blog főoldalra

Címke: szókincsgyakorlás

A legnehezebb nyelvek

Te mely nyelveket nevezed legnehezebbeknek? He? Az angolt? A magyart?

Ebből sosem elég? Még egy kis Love Actually...

Itt a Karácsony, és van, aki biztos nem akarja megnézni huszadszor, és lesz, aki harmincadszor is meg fogja nézni ;) Mi az utóbbiak sorát erősítjük, és közben segítünk, hogy az angolotokra is gyúrhassatok. Kettőt egy csapásra!

Adele visszatért és csak annyit mondott: "Hello"

Hamarosan megjelenik Adele 3. albuma! Bizonyára tudjátok már, hiszen ennek egyik dalával, a "Hello"-val van tele a net, ami egy hét alatt gyakorlatilag megdöntött minden letöltési és eladási rekordot. Nálunk azonban nemcsak a videót élvezhetitek újra, de a dalhoz írt játékos feladatunkkal hallásértésetek és szókincsetek is fejleszthetitek ;)

Még egy kör az indiai csalómellénnyel

Csúúúúnya dolog csalni a vizsgán, botrányos! Az indiai "csalómellény" most arra lesz jó, hogy játszhass egy nyelvi játékot, persze az angol tudásod csiszolása céljából.

Vocabulary Quiz a Webster szótártól

Hány pontod volt legutóbb egy angol szókincstesztben? Sok? Kevés? És honnan tudod, hogy a teszt megbízható volt? Garanciák nincsenek, de az tuti, hogy a Webster szótár nyelvtanulóknak szóló Vocabulary Quiz oldalán a végtelenségig próbálkozhatsz, gyakorolhatsz, csak rajtad múlik.

Vizsgacsalás... Indiában! Még ilyet!

Egy vizsgázó diák mindent megtesz a siker érdekében. Néha még tanul is ;) De ha ez nem elég, és a vizsga tétje is nagy, akkor időnként - de csak nagyon ritkán - meg nem engedett eszközökhöz is folyamodik. Ezek az eszközök Indiában egy szupermarketben is megvehetők, a többi már csak álcázás dolga...