Vissza a Blog főoldalra

Címke: vizsgatippek

Mit csinálj, ha leblokkolsz a nyelvvizsgán?

Hónapokon át tanultál, úgy érzed, mindent megtettél, ami tőled telik, a vizsgateszt előtt ülve mégsem jut eszedbe semmi. Számtalanszor csevegtél már fesztelenül idegen nyelven egy adott témakörről, a szóbeli vizsgán mégsem jön ki hang a torkodon? Ne aggódj, mondunk pár tippet, hogyan húzd ki magad a bajból, amikor se kép, se hang.

Így győzd le a vizsgadrukkot!

Izzadó tenyér, hevesen verő szív, kiszáradó torok és az érzés, hogy nem tudsz az égvilágon semmit. Kevés szerencsés kivételtől eltekintve az emberek többsége tapasztalja a fentieket vizsgahelyzetben, sőt ezeknél kellemetlenebb testi tünetek is vannak, amelyek megkeseríthetik az egyébként sem könnyű vizsganapokat. Íme pár tipp, amivel megakadályozhatod, hogy a vizsgastressz az utadba álljon.

Nyelv és Tudomány: miért jó választás az Euroexam?

Ha esetleg eddig a TELC nyelvvizsgán gondolkodtál, de lemaradtál róla, az Euroexam akkor is jó választás! Ha májusig szeretnél nyelvvizsgázni, de nem tudod még, melyik nyelvvizsgát válaszd, az Euroexam mindenképp jó választás! Ha a felkészüléshez kellenek anyagok, az Euroexam akkor is jó választás!

Fülhegyezés vizsgacentrikusan!

A hallásértésed gyakorlására alkalmas millió-trillió videót, audiot mellett fontos, hogy előre kitaláld, az adott vizsgán milyen okos stratégiával fogsz nekiülni akkor és ott a teremben a feladatoknak. Ehhez csak „Angolszalonnáznod” kell egy kicsit, a szupertippek a helyes irányba fognak vezetni…