Clone of Euroexam egynyelvű változatban is! | Euroexam

Clone of Euroexam egynyelvű változatban is!

Az Euro Nyelvvizsga népszerűségének egyik fontos oka, hogy te magad döntheted el: egy- vagy kétnyelvű Euro vizsgát szeretnél tenni.

Figyelem, mindez csak az Euro nyelvvizsgákra vonatkozik! Az EuroPro vizsgák jelenleg csak kétnyelvű vizsgaként tehetők le.

Államilag elismert

 

Az egynyelvű vizsgaváltozat is államilag elismert így a felvételihez és a diplomához mind a két változat megfelelő, jelenlegi információink szerint csak a PhD-képzéseken tesznek különbséget, ott kétnyelvű nyelvvizsga megléte a követelmény.

Egynyelvű vagy kétnyelvű

Az Euro (általános angol és német) nyelvvizsgák egynyelvű változatai mindenben megegyeznek a kétnyelvű változattal, de a Közvetítés rész hiányzik belőlük. A kétféle vizsgára jelentkezők az írásbelin és a szóbelin együtt vesznek részt. Az egynyelvű változatra jelentkezők azonban az írásbeli vizsga utolsó részét (Mediation) nem írják meg, elhagyják a termet.

 Az Euro nyelvvizsgán valamennyi vizsgarészen 25-25 pont szerezhető. A kétnyelvű vizsga esetében a maximális megszerezhető pontszám 150 pont, az egynyelvű változat esetében 125 pont. A sikeres vizsgához mindkét esetben a fenti pontszám legalább 65%-át kell elérni. A közös vizsgarészek pontozása, értékelése nem változik. Változatlan marad az egyes vizsgarészeken minimálisan teljesítendő 40%-os határ is.

Az Euro nyelvvizsga egynyelvű változatának díja megegyezik a kétnyelvű változat díjával.

Érdemes azonban a következők ismeretében dönteni: a Közvetítés (Mediation/Sprachmittlung) vizsgarészen a vizsgázók többsége jól, saját átlaga felett teljesít. Így a kétnyelvű vizsga választása - megfelelő felkészüléssel - a többség esetében inkább növeli a sikeres vizsga esélyét.

Jelentkezés

A vizsgára jelentkezéskor kell megjelölnöd, hogy az az egy- vagy kétnyelvű változatra szól. Módosítani a válsztást a pótjelentkezési határidőig (2 héttel a vizsga előtt) lehet, különeljárási díj ellenében. A jelentkezés menete, feltételei más tekintetben nem változnak.

További információért fordulj az Euro Nyelvvizsga Központhoz illetve a vizsgahelyek ügyfélszolgálatához vagy az Elektronikus ügyfélszolgálathoz.