Edzésterv C1-es angol vizsgához - 6 hetes

Egyéni, rugalmas, ingyenes* felkészülési program

Íme, egy edzésterv a sikeres felsőfokú angol vizsgához. Ebben összepakoltuk az összes ingyenes anyagunkat (*plusz 3 megfizethető árú könyvünket), amivel segíteni tudunk. És mivel nálunk található a legtöbb online elérhető felkészülési segédanyag, az edzésterv elég intenzív.
De ne ijedj meg, napi vagy kétnaponta erre fordított 30-40 percnél többet nem igényel a program. A lényeg, hogy időbeosztásodnak és vérmérsékletednek megfelelő tempóban minél több gyakorlatot megcsinálj az általunk kínáltak közül.

 

Az egyes készségek erősítésére alkalmas gyakorlatokat angolul kiemeltük: pl. READING vagy SPEAKING - így könnyebben dolgozhatsz gyenge pontjaidon. A többi feladattal egyszerre több készség fejlesztésére van módod.

Vizsgaidőpontjainkat itt találod.

Vizsgajelentkezéssel kapcsolatos infókat pedig itt.

Sikeres felkészülést kívánunk!


 • letölthető teljes minta feladatsorral megtudhatod, hogy milyen is a C1-es vizsga, milyen feladatokból áll, mire mennyi időd van.A Eurocity C1 felkészítő tankönyv lehet a felkészülésed egyik alap pillére.Kezd el ezen a héten, próbáld átvenni az első 2-3 leckét, és minden héten ugyanennyit. Megrendelés >>
 • LISTENING: A hét során legalább 2 rövid videó feldolgozása (hallásértés tippek itt) bármely hírportálon (pl. videók: BBCThe Guardian, The Telegraph, CNN, Huffington Post, The Onion, The Independent stb.) vagy a YouTube-on. Feldolgozás alatt azt értjük, hogy az 1-3 perces videót legalább 2x végighallgatod, és aztán az egyes részeit, ahol nem értettél valamit, újra, akár még többször is meghallgatod. Mivel a vizsgán a hallásértés feladatokban csak audiókat használunk, érdemes neked is ilyeneket keresni, vagy úgy is meghallgatni a videókat, hogy az elindítás után letakarod vagy elfordítod a képenynyőt. 
 • READING: A hét során legalább 2 rövid (2-3 bekezdéses) cikk olvasása és kiszótározása bármely hírportálon (pl. BBCThe Guardian, The Telegraph, CNN, Huffington Post, The Onion, The Independent stb.). Te döntöd el, hogy mely szavak, kifejezések jelentését akarod kikeresni. Érdemes csak a legfontosabbakat, szövegenként 4-5 már komoly mennyiség lesz összességében. Az új szavak rögzítésére és a gyakorlására az egyik legjobb eszköz a Quizlet alkalmazás. Aztán minden hátralévő héten olvass el és szótárazz ki legalább további 1-1 rövid cikket bármely hírportálon (a fentieken kívül ajánljuk még Big Think és The Conversation portálokat).
 • GRAMMAR AND VOCABULARY: Csináld végig a három C1-es feladatot

 • READING: A hét során, illetve mostantól hetente legalább 1 rövid cikk olvasása és kiszótározása bármely hírportálról (részletek fent a 6. hétnél)
 • LISTENING: A hét során, illetve mostantól hetente legalább 1 rövid videó feldolgozása bármely hírportálról vagy a YouTube-ról (részletek fent a 6. hétnél)

 • BLOG: Az Euroexam blog szinte minden posztja a felkészülésedet támogatja. Böngéssz a címkék közt (pl. hallásértés, szókincsbővítés stb.), és használd ki a posztokat minden készséged szórakozva, játszva fejlesztésére, a vizsgarutin megszerzésére.
 • SZÓTÁRHASZNÁLAT: hogyan használd nyomtatott szótáradat hatékonyan a vizsgán?
 • C1 ELEARNING tanfolyam: kezd egy szintfelmérő Placement test-tel (a regisztráció után ez is ingyenesen elérhető). Utána jöhet a Week 1, 5 feladatsorral
 • Vizsgarutinodat a tesztkönyvekben található teljes vizsgákkal szerezheted meg. A Practice Test Book C1-ben 3, míg az EURO Angol C1 c. könyvben további 5 teljes feladatsorral gyakorolhatsz. A 8 teljes minta feladatsor végigcsinálását időbent okosan oszd be magadnak.

 • Ha egyszerre csak 10-15 perced van a készülésre, akkor a C1-es Heti gyakorlófeladatokkal gyúrj! Persze mostantól heti 1-1 feladat kevés lenne 4 héttel a vizsga előtt, mehet a heti 3x1 faladat is, az csak bő fél óra hetente.
 • SPEAKING: Kezdj el készülni a 2. feladatra, a Presentation-re! Válogass a 6 percnél rövidebb TED előadások közül hetente 1-2 olyat, aminek témája érdekel. Figyeld, hogy az előadók milyen verbális és nem-verbális eszközökkel teszik hatékonnyá mondandójukat. Ezek a videók hallásértésed fejlesztésére is szuperek.
 • WRITING: Íráskészség tippek 1.: Ügyintéző levél (1.) és Esszé (3.)
 • WRITING: a C1-es elearning tanfolyam 2 beküldhető fogalmazásának (Letter of application és Essay) megírása, feltöltése. Pár napon belül értékelő pontokkal, visszajelzéssel, felkészülési tippekkel kapod őket vissza.
 • Kezd el a felkészülést a nyomtatott szótár használatára  Két hasznos oldalt is találsz, melyek segítségével hatékonyabban fogod használni szótáradat a vizsgán.

 • EXAM SIMULATOR: A nyelvvizsga szimulátor egy online próbavizsga, amiből megtudhatod, mit várhatsz a nyelvvizsgán, vagy azt, hogy mit várnak tőled az egyes feladatokban. Igazi nyelvvizsga-élmény tét nélkül, aminek során valódi vizsgáztatóktól objektív viszzajelzést kapsz. Indítsd el a C1-es nyelvvizsga szimulátort! Itt egy teljes C1-es tesztet találsz, rád van bízva, hogy mikor, mit csinálsz, hány feladatot, melyik vizsgarészt oldod meg. Még szóbeli próbavizsgát is tehetsz.

 • C1 ELEARNING tanfolyam – Week 2: 5 feladatsor (+nyelvtan és szókincsfejlesztő feladatok)
 • WRITING: a C1-es elearning tanfolyam beküldhető fogalmazásának (Letter of complaint és Review) megírása, feltöltése. Pár napon belül értékelő pontokkal, visszajelzéssel, felkészülési tippekkel kapod őket vissza.
 • WRITING: Hogy szövegalkotáskor a legválasztékosabb és legmegfelelőbb kötőszavakat tudd használni, olvasd végig az Euroexam blogjának “Linking words-ből sosem elég! Írásban sem.” posztját és az onnan elérhető linking word-ös oldalakat.


 • LISTENING: A vizsga hetében 3-4 rövid videó feldolgozása bármely hírportálon (pl. BBC, The Guardian, The Independent - linkek a 6. hétnél) vagy a YouTube-on
 • READING: A vizsga hetében 3-4 rövid cikk olvasása bármely hírportálon (pl. BBC, The Guardian, The Independent, CNN - linkek a 6. hétnél).
 • C1 ELEARNING tanfolyam – Week 4: 3 vizsgafeladat + szótárhasználati készségeket fejlesztő feladatok
 • SPEAKING: Ki ne hagyd ezt a TED talk-ot, amiből finom előadói és retorikai trükköket leshetsz el a Presentation feladathoz!