Felkészülök

Az Euroexam nyelvvizsgák számos, a valós életből ellesett, sajátos feladattípust tartalmaznak, melyek sokkal inkább a kommunikációs képességet mérik, semmint az elvont nyelvi formák ismeretét. A felkészülés – bár kemény és tartalmas munkát igényel – így mégis élvezetessé válik, a megszerzett tudást pedig a vizsga előtt, a vizsgán és utána is garantáltan jól tudod majd használni.

1. lépés: Ismerd meg a vizsgát!

Az Euroexam összefoglaló oldal jól áttekinthető leírást ad a vizsgarendszerről, az egyes vizsgaszintekről és vizsgatípusokról. Érdemes alaposan átböngészni! A tapasztalatok azt mondják, hogy a feladattípusok alapos ismerete egyrészt időspórolást jelent minden vizsgázónak, másrészt alkalmazkodásod az elvárásokhoz jelentőse növeli az esélyeidet. 

2. lépés: Próbáld ki magad!

Tudd meg, hol állsz, hogy teljesítenél, ha ma vagy holnap lenne a vizsga. Csináld végig az általad választott vizsgatípus letölthető vizsgatesztjét úgy, hogy minden feladat esetében betartod a megadott időkorlátot. A  megoldókulccsal azonnal megismered az ereményedet.

Valamennyi Euroexam vizsgahelyen megtalálod a nyelvvizsga központ által kiadott felkészítő tankönyveket (Eurocity B2 és C1, Euroexpress B2) valamint tesztkönyveket (Practice Test Book B1, B2 és C1, Practice Test Book EuroPro B2 és Testbuch Euro B2). A tesztkönyvek mindegyike 3-3 teljes Euroexam/EuroPro vizsga anyagát tartalmazza, abban a formában, ahogy a vizsgán is találkozol majd vele, részletes megoldókulccsal kiegészítve. Minden könyv hanganyagát természetesen ingyen letöltheted. Az Euroexam teszt- és tankönyvek és füzetek megrendelhetők on-line könyvesboltunkban is.

3. lépés: Gyakorolj!

A fentiekből tudni fogod, mi a további teendő. Ha gyengén sikerült egy vagy több gyakorló teszted, jelentkezhetsz felkészítő tanfolyamra! Természetesen ebben is segítünk. Tanfolyamajánló oldalunkon keresztül az egész ország területén megtalálod a szintednek megfelelő angol tanfolyam vagy speciális Euroexam villámtréning lehetőségeket.

Minden bizonnyal az egyik leghatékonyabb felkészítést segítő eszközünk a mindenki számára szabadon elérhető ingyenes online vizsgafelkészítő tanfolyam. Angol és német B2-es, illetve angol C1-es tanfolyamok közül választhatod ki, hogy melyikre van szükséged esélyeid maximalizálása érdekében. A tanfolyamokban nem csak olvasás- és hallásértésedet fejlesztheted, hanem írás- és beszédkészségedet is. Regisztrálj és vágj bele, ha itt az idő! 

Hogy könnyebben tájékozódjatok a vizsgákhoz nyújtott temérdek felkészülési lehetőségben, forrásban, Kalauz a felkészüléshez oldalunkon összegyűjtöttük számotokra az adott nyelvhez, szinthez és típushoz rendelhető nyomtatott és/vagy online gyakorlóanyagokat. Természetesen a Facebook-on is ott vagyunk kb. 55000 követővel, minden héten sok-sok aktuális hírrel, tippel, szöveggel, videóval és nyereményjátékkal. Tiétek a pálya!

Heti gyakorlófeladatok rovatunk a módszeres, önálló készülést segíti. Itt minden héten egy-egy korábbi vizsgafeladatot találsz, majd egy hétre rá a megoldásokat. Kérdéseidre felkészítő tanárok és vizsgáztatók válaszolnak a gyakorlófeladatokhoz kapcsolódó külön fórumban.

Nyelvhelyesség és szókincs – ne hanyagold el őket sem! Mint azt mindenki tudja, a nyelvhelyesség és a szókincs dirkt mérése már évek óta nem része az Euroexam vizsgáknak (e készségeket részben az Íráskészség vizsgarészben egy összetettebb értékelő skála segítségével mérjük, részben a Beszédkészség részben). Ugyanakkor semmi sem szoríthatja indokolatlanul háttérbe a nyelvhelyesség és a szókincs szerepét a valós, életszerű nyelvhasználatban. Az itt megadott oldalon kedvedre gyakorolhatsz a a vizsgajellegű feladatsorokkal.

4. lépés: Jelentkezz időben!

Jelentkezhetsz on-line vagy személyesen bármelyik Euroexam vizsgahelyen és az Euro Nyelvvizsga Központban. 

Jelentkezési lapodat akár postán vagy faxon is elküldheted.