Felkészülök - Szabolcs

Az Euroexam nyelvvizsgák számos, a valós életből ellesett, sajátos feladattípust tartalmaznak, melyek sokkal inkább a kommunikációs képességet mérik, semmint az elvont nyelvi formák ismeretét. A felkészülés – bár kemény és tartalmas munkát igényel – így mégis élvezetessé válik, a megszerzett tudást pedig a vizsga előtt, a vizsgán és utána is garantáltan jól tudod majd használni.

1. lépés: Ismerd meg a vizsgát!

Az Euroexam összefoglaló oldal jól áttekinthető leírást ad a vizsgarendszerről, az egyes vizsgaszintekről és vizsgatípusokról. Érdemes alaposan átböngészni! A tapasztalatok azt mondják, hogy a feladattípusok alapos ismerete egyrészt időspórolást jelent minden vizsgázónak, másrészt alkalmazkodásod az elvárásokhoz jelentőse növeli az esélyeidet. 

2. lépés: Próbáld ki magad!

Papíron, mint a vizsgán

Tudd meg, hol állsz, hogy teljesítenél, ha ma vagy holnap lenne a vizsga. Csináld végig az általad választott vizsgatípus letölthető vizsgatesztjét úgy, hogy minden feladat esetében betartod a megadott időkorlátot. A  megoldókulccsal azonnal megismered az ereményedet.

Nyelvvizsga-szimulátor - Az online próbavizsga

Az online nyelvvizsga szimulátor egy bármikor és bárhonnan elérhető teljes online próbavizsga, amiből megtudhatod, mit várhatsz a nyelvvizsgán, vagy azt, hogy mit várnak tőled az egyes feladatokban. Igazi nyelvvizsga-élmény tét nélkül, aminek során valódi vizsgáztatóktól objektív viszzajelzést kapsz. Angol B2-es és C1-es változatok várnak rád. Indítsd el a nyelvvizsga szimulátort! Mi a teljes tesztet kínáljuk, és rád bízzuk, hogy mikor, mit csinálsz, hány feladatot, melyik vizsgarészt oldod meg. Még szóbeli próbavizsgát is tehetsz online.

Minden vizsgatípusra találsz felkészítő könyveket

Valamennyi Euroexam vizsgahelyen megtalálod a nyelvvizsga központ által kiadott felkészítő tankönyveket (Eurocity B2 és C1, Euroexpress B2) valamint tesztkönyveket (Practice Test Book B1, B2 és C1, Practice Test Book EuroPro B2 és Testbuch Euroexam B2). A tesztkönyvek mindegyike 3-3 teljes Euroexam/EuroPro vizsga anyagát tartalmazza, abban a formában, ahogy a vizsgán is találkozol majd vele, részletes megoldókulccsal kiegészítve. Minden könyv hanganyagát természetesen ingyen letöltheted. Az Euroexam teszt- és tankönyvek és füzetek megrendelhetők on-line könyvesboltunkban is.

3. lépés: Gyakorolj!

A fentiekből tudni fogod, mi a további teendő. Ha gyengén sikerült egy vagy több gyakorló teszted, jelentkezhetsz felkészítő tanfolyamra! Természetesen ebben is segítünk. Tanfolyamajánló oldalunkon keresztül az egész ország területén megtalálod a szintednek megfelelő angol tanfolyam vagy speciális Euroexam villámtréning lehetőségeket.

Minden bizonnyal az egyik leghatékonyabb felkészítést segítő eszközünk a mindenki számára szabadon elérhető ingyenes online vizsgafelkészítő tanfolyam. Angol és német B2-es, illetve angol C1-es tanfolyamok közül választhatod ki, hogy melyikre van szükséged esélyeid maximalizálása érdekében. A tanfolyamokban nem csak olvasás- és hallásértésedet fejlesztheted, hanem írás- és beszédkészségedet is. Regisztrálj és vágj bele, ha itt az idő! 

Hogy könnyebben tájékozódjatok a vizsgákhoz nyújtott temérdek felkészülési lehetőségben, forrásban, Kalauz a felkészüléshez oldalunkon összegyűjtöttük számotokra az adott nyelvhez, szinthez és típushoz rendelhető nyomtatott és/vagy online gyakorlóanyagokat. Természetesen a Facebook-on is ott vagyunk kb. 60.000 követővel, minden héten sok-sok aktuális hírrel, tippel, szöveggel, videóval és nyereményjátékkal. Tiétek a pálya!

Heti gyakorlófeladatok rovatunk a módszeres, önálló készülést segíti. Itt minden héten egy-egy korábbi vizsgafeladatot találsz, majd egy hétre rá a megoldásokat. Kérdéseidre felkészítő tanárok és vizsgáztatók válaszolnak a gyakorlófeladatokhoz kapcsolódó külön fórumban.

Nyelvhelyesség és szókincs – ne hanyagold el őket sem! Mint azt mindenki tudja, a nyelvhelyesség és a szókincs dirkt mérése már évek óta nem része az Euroexam vizsgáknak (e készségeket részben az Íráskészség vizsgarészben egy összetettebb értékelő skála segítségével mérjük, részben a Beszédkészség részben). Ugyanakkor semmi sem szoríthatja indokolatlanul háttérbe a nyelvhelyesség és a szókincs szerepét a valós, életszerű nyelvhasználatban. Az itt megadott oldalon kedvedre gyakorolhatsz a a vizsgajellegű feladatsorokkal.

4. lépés: Jelentkezz időben!

Jelentkezhetsz on-line vagy személyesen bármelyik Euroexam vizsgahelyen és az Euroexam Vizsgaközpontban. 

Jelentkezési lapodat akár postán vagy faxon is elküldheted.